Home / Artikelen  / 's Werelds oudste Heidsieck ontdekt

's Werelds oudste Heidsieck ontdekt

banner

Champagne experts hebben de oudste bestaande flessen Heidsieck champagne gevonden. De 4 flessen Heidsieck zijn gevonden door duikers in een oude schip aan de bodem van het zuiden van Aaland, een archipel van 6500 eilanden in de Baltische zee die wordt beheerd door de Finnen.

Afgelopen november hebben experts al ’s werelds oudste Juglar en Veuve Clicquot geïdentificeerd tussen de flessen. Vier van de 150 flessen champagne zijn nu geïdentificeerd als flessen van de Heidsieck & Co Monopole huis die in de jaren 1800 en begin 1900 de meest vooraanstaande champagnehuis was.

De Veuve Clicquot en Juglar worden geschat op 100.000 euro per fles, volgens champagne expert Richard Juhlin zal de Heidsieck Monopole de meest gevraagde en duurste exemplaar zijn van de verzameling.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!