Home / Artikelen  / 's Werelds best verkopende bier

's Werelds best verkopende bier

banner

Heineken? Carlsberg? Budweiser? Allemaal fout! Waarschijnlijk heb je er nog nooit eerder over gehoord, maar het best verkopende bier van de wereld is Snow Beer. Een bier die zijn oorsprong vindt in China.

De afgelopen 3 jaar werd het Chinese Snow Beer volgens The Telegraph het meest verkocht van de wereld. De joint venture tussen SABMiller en China Resources Enterprise verkocht het laatste jaar alleen al 16.5 biljoen biertjes, twee keer zoveel als Bud light, die de eerste plek bezette tot 2008.

Ondanks dat Snow Beer het record houdt van best verkopende bier van de wereld, wordt het merk niet buiten China verkocht, zelfs niet in Hong Kong. Sinds het ontstaan in 1993 is het bedrijf gegroeid van 3 naar 80 van China’s in totaal 500 tellende brouwerijen.

bron: Telegraph UK

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!