Home / Artikelen  / Officiële lancering Belvedere IX

Officiële lancering Belvedere IX

banner

We hebben al eerder bericht over Belvedere IX ( je spreekt het uit als One-X), een speciale vodka in samenwerking met de befaamde Parijse Graffiti artiest Andre Saraiva. Op IX-IX-2010 werden we dan ook uitgenodigd door brandmanager Malu Knippenberg om aanwezig te zijn bij de officiële lancering van deze unieke vodka.

Het was een lancering als geen ander en puur en alleen gericht op de pers. Zo kwamen we onze collega’s tegen van o.a. Venuez, Barlife, Nightlife, Esquire en Glamsterdam waar we allen werden uitgenodigd om te varen door de grachten van Amsterdam in Salonboot HRH.

[nggallery id=29]

Uiteraard zochten we meteen het achterdek op waar je heerlijk kon zitten en genieten van de buitenlucht. Al snel werd ons gevraagd of we wat wilden drinken, de keuze viel uiteraard op de cocktail met Belvedere IX waar we heel benieuwd naar waren. Vergezeld met hapjes en drankjes werd ons meer verteld over de nieuwe creatie van Belvedere.

Belvedere IX

Belvedere IX is bijna geen flavoured vodka meer te noemen. Het begint al bij de productie waarbij de negen natuurlijke ingrediënten individueel worden gedistilleerd en daarna worden geblend met Belvedere vodka van 50% alcohol, een productie proces die meer de kant op gaat van gin dan van flavoured vodka.

Elementen van Belvedere IX zijn Ginseng, Guarana, Acai, Gember, Jasmijn, Eucalyptus, Kaneel, Zwarte Kers en Zoete Amandel. Vooral de Gember kwam goed naar voren tijdens het proeven, waarbij de finish een duidelijk smaak had van Ginseng. Kaneel, Eucalyptus en Jasmijn bleven vooral in het midden hangen met een zachte toon van Zwarte Kers, Zoete Amandel, Guarana en Acai die duidelijk een ‘zoetheid’ met zich meebracht en de

Door deze eigenschappen is Belvedere IX goed te combineren met Ginger Beer of Ginger Ale voor degenen die de gembersmaak van Ginger Beer te sterk vinden. Vooral bittere mixdranken zoals grapefruitsap of tonic doen het goed met deze speciale vodka omdat ze de juiste, frisse, botanische kenmerken van de vodka benadrukken.

Mr. A.

Zoals gemeld in onze vorige artikel is het ontwerp van de fles gecreëerd door Andre Saraiva, een graffiti artiest bekend uit Parijs sinds eind jaren ’80 en bekend geworden door zijn uitdagende en geestige graffiti en zijn grafische tag Mr. A. met ‘x’jes als ogen die duidelijk terugkomen op de fles. Daarnaast is de fles helemaal zwart die het nachtleven (waar Belvedere IX op richt) benadrukt. Meer weten over Andre, check onderstaand filmpje.

Heb je een fles weten te bemachtigen en wil je meteen aan de slag met een paar cocktails? Probeer dan eens de volgende recepten uit.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!