Home / Artikelen  / Nederlandse broers winnen internationale Limoncello award met familierecept

Nederlandse broers winnen internationale Limoncello award met familierecept

banner

Het Nederlandse Limoncello di Fiorito is vorige week in Londen verkozen tot één van de besten ter wereld. ‘Deze high-end premium Limoncello brengt de smaak van Sicilië naar Amsterdam,’ luidde het oordeel van de jury van de International Wine and Spirit Competition (IWSC). Een professionele blind tasting en een gedetailleerde analyse van de Limoncello di Fiorito, lieten er geen twijfel over bestaan: di Fiorito is een Limoncello van bijzondere kwaliteit.

In 2007 begonnen Franco en Benno Fiorito, twee Nederlandse broers met Italian roots, met Limoncello di Fiorito. Beiden dronken regelmatig Limoncello, maar na een familiebezoek op Sicilië, waar ze een echte Italiaanse versie kregen, waren ze verkocht. Nooit eerder hadden ze zo’n pure, lekkere variant geproefd. De Limoncello bleek handgemaakt van biologische citroenen, zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en geproduceerd volgens een oud familierecept. De beslissing om het ook zelf te gaan maken was snel genomen. Aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar al gauw waren de flessen niet meer aan te slepen.

Niet veel later was Limoncello di Fiorito in Nederland een feit. Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf. Het stijlvolle Ace Jewelers was zo gecharmeerd van de drank dat klanten bij aankoop van een horloge een fles kado krijgen. En di Fiorito vloeit inmiddels rijkelijk in menig trendy bar en restaurant. Zo schenken zaken als Brix, Gespot, Toscanini, Uliveto, Ivy en Mazzo Amsterdam de Limoncello. Gewoon puur, bij voorkeur gekoeld in de vriezer op -18 graden Celsius, of gemixt in een van de vele bijzondere cocktails, zoals di Fiorito Sparkling, di Fiorito Sour of di Fiorito Bella Taormina. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!