Home / Artikelen  / NCC Finale 2011

NCC Finale 2011

banner

Gisteren werden de finales van de NCC gehouden in The Grand in Amsterdam. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement strijden de deelnemers om de Nationale Cocktail Championship. De winnaar hiervan gaat naar de internationale kampioenschappen om daar zijn krachten te meten met bartenders uit meer dan 50 verschillende landen.

De bartenders die dit jaar meededen waren Marcel van der Ben, Leroy Soumokil, Mike Rambags, Timo Janse, Cornell Toll, Dave Mulder en Ivar de Lange. Tijdens de competitie werd de jury verdeeld in tweeën. Een jury lid (deze keer was dat ondergetekende) lette op de techniek van deelnemers en de overige juryleden beoordeelde de cocktails op smaak en presentatie.

Na een middag vol met mooie creaties was het tijd voor de jury om de top drie bekend te maken. Op de derde plaats eindigde Timo Janse van Door 74. De tweede plek was weggelegd voor Mike Rambags van Demain en op de eerste plaats, eveneens van Demain, was Ivar de Lange geëindigd. Er was ook nog een speciale prijs voor degene die de meeste punten had gescoord voor techniek. Deze prijs ging naar Leroy Soumokil (Door 74).

Ivar gaat Nederland dus vertegenwoordigen tijdens de International Cocktail Championship in Warschau. Wij wensen hem in ieder geval heel veel succes en we hopen dat hij hoge ogen gaat gooien tijdens deze finale.

[nggallery id=47]
foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!