Home / Artikelen  / Mix your way into Cocktail Heaven

Mix your way into Cocktail Heaven

banner

Na de spetterende finale van Bols Around The World 2009 met als thema Shaking Twenties, is het nu weer tijd voor een nieuwe editie met als thema ‘Mix your way into cocktail heaven’.

Vijfde editie

De vijfde editie van de Bols Around The World competitie die wordt gehouden door Nederlandse likeurmerk Bols nodigt zoals voorgaande edities bartenders van over de hele wereld uit om de ultieme cocktail te maken met minimaal een van de 35 Bols likeuren. De creaties van de deelnemers worden beoordeeld op smaak, uiterlijk, aroma, techniek, ingrediënten, naam, creativiteit en presentatie.

Jury

Ook met de vijfde editie is er een indrukwekkende line-up van juryleden die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de inzendingen van een deel van de wereld. De jury bestaat dit jaar uit:

Wayne Collins – Europa
Dylan Howarth – Afrika, Midden Oosten, Australië en Nieuw Zeeland
John Lermayer – Noord- en Zuid Amerika
Shinn Araki – Azië

Shaking Twenties

Afgelopen jaar won Nederlander Timo Janse de vierde editie van Bols Around the World met als thema Shaking Twenties. Zijn creatie ‘ Breakfast Club Fluff’ werd door de jury als beste cocktail ervaren die bestond uit Bols Parfait Amour, Bols Genever, vers citroensap, room, eiwit en huisgemaakte limonade.

Meedoen

Ook kans maken op de titel ‘Bols Global Cocktail Master 2010’? Inschrijven kan door je ultieme cocktailrecept te uploaden op de website van Bols Around The World. Inschrijven kan van 1 september tot 31 oktober 2010. Er zijn vier regio’s waar per regio twee bartenders doorgaan naar de finale in februari 2010 om het tegen elkaar op te nemen in de strijd om de titel ‘Bols Cocktail Master 2010’. Naast de bragging rights ontvangt de winnaar een geldbedrag van 2500 euro.

Bols Around The World is een initiatief van Lucas Bols, ’s werelds oudste gedistilleerde merk, in Amsterdam sinds 1575.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!