Home / Artikelen  / Koffie met kaas

Koffie met kaas

banner

Normaal denk je bij kaas aan port, sherry of dessertwijn, maar bij Simon Lévelt waar thee en koffie al 200 jaar een passie is denken ze er heel anders over. Geen port of dessertwijn, maar koffie bij de kaas. “Een exclusief gerecht voor fijnproevers” aldus Rob Sikkema, directeur van Simon Lévelt.

Onbekende weg

Koffie bij kaas is tot nu toe nog onbekend, maar de keurmeesters van Simon Lévelt namen de proef op de som en kwamen tot de ontdekking dat koffie met sommige kazen wel degelijk goed uitpakt. Wel luistert de combinatie erg nauw, want niet elke kaas past bij elke koffie.

Pakkende combinaties

Koffie uit Oeganda is een uitstekende combinatie met Nederlandse boerenkaas. Hetzelfde geldt voor espressomelange uit Latijns Amerika/Indonesie bij truffelbrie en een after-dinner koffie uit indonesie bij een stukje roodflora.

Meer weten?

Een uitgebreid verslag van de proeverij staat in de herfst/winter editie van het Simon Lévelt Magazine, verkrijgbaar vanaf 1 november in de Simon Lévelt winkels. (zie voor de adressen www.simonlevelt.nl )

foto: Judith Schilp / PlanB
bron: VillaMedia

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!