Home / Artikelen  / Koffie drinken om nuchter te worden

Koffie drinken om nuchter te worden

banner

Drink je weleens koffie nadat je wat drankjes op hebt en hoop je daarmee weer nuchter te zijn? Het tegendeel is waar, koffie zorgt er niet voor dat je nuchter wordt maar juist dat je beoordelingsvermogen negatief wordt beïnvloed.

Onderzoek op muizen heeft uitgewezen dat koffie drinken na het drinken van alcohol het gevoel geeft weer bij positieven te zijn, maar het feit is dat ze net zo dronken zijn maar het minder beseffen. De combinatie van alcohol en cafeïne leek de muizen alert en relaxed te maken maar nog steeds niet capabel om negatieve stimulans te vermijden.

Gevolgen

Onderzoeker Thomas Gould van de Temple University van Philadelphia vind het heel belangrijk om de mythe uit de wereld te helpen dat een kopje koffie helpt als je wat glaasjes op hebt. Het mixen van cafeine en alcohol kan namelijk leiden tot slechte beslissingen met desastreuze gevolgen.

Denk er de volgende keer dus goed bij na als je denkt te ontnuchteren met koffie nadat je cocktails hebt gedronken. Zo voorkom je gevaarlijke acties zoals achter het stuur van een auto kruipen.

bron: koffiegek.nl
foto: eatliver.com & gss.uconn.edu

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!