Home / Artikelen  / Je gasten haten je

Je gasten haten je

banner

We kennen allemaal de filmpjes van ‘the bartender hates you’ waarbij irritant gedrag van gasten afgestraft wordt door de bartender. Maar ook aan de andere kant van de bar kan weleens een ergernis ontstaan. 10 tips om ergernissen te voorkomen.

1 ) Begroet en verwelkom een gast altijd bij binnenkomst, hierdoor laat je zien dat je oog hebt voor je gasten en hoeven zij zich niet af te vragen of ze zijn opgemerkt en dus geholpen worden.

2 ) Het bovenste gedeelte van een glas is bedoeld voor de gast, blijf er met je vingers vanaf! Te vaak zie ik dat bartenders hun glas vasthouden op de plek waar gasten daarna van drinken. Controleer ook altijd of je glas schoon is en nog heel is.

3 ) Een bierafschuimer is bedoeld om je bier mee af te schuimen. Dus niet om er mee te drummen, gooien of tof mee te doen. Oh en met zo’n bierafschuimer versier je echt geen mannen of vrouwen.

4 ) Leuk dat je een mooie pour hebt! Maar ik heb toch liever dat je oefent in de hoeveelheid die je poured… ohh en ook graag niet op mij knoeien als je klaar bent met je mooie lange pour.

5 ) Zorg dat je bar goed schoon en droog is, een gast vind het niet fijn om op een natte bar te leunen.

6 ) De bluffende bartender is ook nooit leuk. Wees eerlijk en zeg het als je het recept van een drankje niet kent. Grote kans dat de gast het wel weet of een ander drankje bij je besteld die je wel kent.

7 ) Kijk bij een drukke bar altijd naar je gasten en kijk goed wie de volgende is die aan de beurt is. Hierdoor hou je het overzicht en zorg je ervoor dat je ook aan de voorkruipers laat zien dat jij de baas bent van je bar. Want ja, voorkruipers zijn gewoon irritant.

8 ) Ken de recepten van de cocktails die op de kaart staan goed. Niets is zo onprofessioneels dan om te gaan spieken waar je gast bij is. Spieken mag als de cocktail niet op je kaart staat, maar als het op je kaart staat moet je het recept toch echt wel kennen.

9 ) Leuk hé zo’n ijsschep? Alleen jammer dat je alsnog met je vingers aan het ijs zit. Niet doen dus;)

10 ) Bij het vragen van de rekening is het ‘uitje’ van de gast voorbij. Hij of zij wilt dan zo snel mogelijk de rekening en de mogelijkheid om af te rekenen. Gebeurd dit niet snel genoeg, dan kan het zijn dat je een slechte indruk achterlaat bij de gast. Beetje jammer als de rest van de avond wel goed is gegaan.

En omdat het leuk blijft via de andere kant, nog even een ‘The Bartender Hates You’ filmpje.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!