Home / Artikelen  / Jackson Pollock

Jackson Pollock

banner

Deze cocktail is vernoemd naar een van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders van de afgelopen eeuw, Jackson Polluck.

Eigenlijk een Gin Sour met als speciale toevoeging een paar druppels basilicum olie die op de oppervlakte drijven. Door deze drijvende kleine druppels is de cocktail ook naar Jackson Polluck genoemd die dezelfde stijl terug liet komen in zijn schilderijen.

Glas

Coupe

Benodigdheden

50 ml Gin
20 ml rode grapefruit sap
15 ml limoensap
20 ml suikersiroop
30 ml sparkling wijn
Basilicum olie

Bereidingswijze

1) Stir alle ingrediënten behalve de basilicum olie met ijs.
2) Voeg 20 druppels basilicum olie toe aan je voorgekoelde coupe.
3) Dubbelstrain de gestirde ingrediënten in je glas met basilicum olie, door de kou van de cocktail krijg je allemaal kleine druppels basilicum olie.

De basilicum olie kan als volgt worden gemaakt:

Benodigdheden

1 kopje geblancheerde basilicum blaadjes
0.5 kopje arachide olie

Bereidingswijze

1) Blanceer de basilicum blaadjes voor 10 seconden in kokend water en leg ze daarna in ijswater, hierdoor behoud de basilicum zijn mooie groene kleur. Als de basilicum is afgekoeld kan je het droogdeppen.
2) Neem een kopje geblancheerde basilicum blaadjes en pureer het met een halve kop arachide olie.
3) Strain de olie door een kaasdoek.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!