Home / Artikelen  / Imbibe top 25 – deel 2

Imbibe top 25 – deel 2

banner

In het tweede deel van de Imbibe 25 meest invloedrijke bartenders lichten we 13 bartenders uit in dit artikel. Na een indrukwekkende line-up uit het eerste deel bevat het tweede deel ook een lijst met uiterst indrukwekkende bartenders die hun sporen hebben verdiend in de bar industrie.

Ted Haigh

Ook wel bekend als Dr. Cocktail, heeft Ted Haigh een belangrijke rol gekregen in de wereld van vintage cocktails en spirits. Als autheur, Imbibe columnist en curator van het ‘Museum of the American Cocktail’ heeft hij vele verloren cocktails weer herontdekt en herintroduceert.

Robert Hess

Deze tech boy van Microsoft is niet alleen technisch kundig, ook in de wereld van cocktails is hij geen vreemde. Als mede oprichter van ‘The Museum of the American Cocktail en mede oprichter van ‘The Chanticleer Society’, een forum voor bartenders zorgt hij ervoor dat de cocktail cultuur naar een hoger niveau wordt getild. Ook is hij het brein achter drinkboy.com, auteur van ‘The Essential Bartender’s Guide en host van ‘The Cocktail Spirit’.

Harry Johnson

Bekend van Harry Johnson’s Bartenders’ Manual, is Johnson de eerste bartender die een boek schreef met hoe je een bartender wordt in plaats van een hoe je het maakt. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds bartenders die zijn boek raadplegen.

Chris McMillian

Zijn stijl van bartending is een deel historicus, twee delen verhalen verteller en zijn legendarische Mint Juleps.

Harry MacElhone

Toen Harry MacElhone New York Bar overnam in Parijs is het eerste wat hij deed zijn naam ervoor zetten en doopte het om tot Harry’s New York Bar de bar waar klassiekers als de French75, de Monkey Gland en de Bloody Mary vandaan komen.

Sasha Petraske

De oprichter van de eerste speakeasy bar na de drooglegging heeft zijn sporen echt verdiend in het lijstje. Met zijn speakeasy Milk & Honey heeft Sasha een ware klassieke cocktail revolutie veroorzaakt.

Brian Rea

Na decennia drankjes te hebben geserveerd in bars zoals 21 Club in New York heeft Brian zijn zinnen gezet op onderwijzen en ontwikkelen van bar management programma’s voor UCLA en Cal Poly University. De auteur van Brian’s Booze Guide en Brian’s Bartender Guide heeft Rea een grote collectie opgebouwd van zeldzame cocktail boeken.

Gary Regan

Met ontelbare columns in kranten en tijdschriften en verschillende publicaties wordt Gary Regan gezien als een van de grote experts op cocktailgebied. Of het nou het onderwijzen is op ‘The Smithsonian’, het geven van workshops of het onderhouden van ‘the Worldwide Bartender Database’. Gary Regan heeft zeker bijgedragen om bartenders naar een hoger niveau te tillen.

Audrey Saunders

Een aantal jaren geleden was het zelden dat er zelfgemaakte cocktail ingrediënten zoals bitters en siropen achter de bar staan. Tot Audrey Saunders in 2005 Pegu Club in New York opende. Door zelfgemaakte ingrediënten te maken en toe te passen op oude recepten bracht zij de lang vergeten drankjes in de spotlight van de 21st eeuw.

Jerry Thomas

In 1862 speelde Jerry Thomas een belangrijke rol in de cocktailwereld, hij publiceerde ‘The Bar-Tender’s Guide” ( alternatieve titels: How to Mix Drinks of Bon Vivant’s Companion) dat het eerste receptenboek was voor bartenders maar ook het eerste boek over wat wij ‘cocktails’ noemen. Nog steeds is deze bartender legende een geliefd persoon in de bar industrie en inspireert hij duizenden bartenders over de hele wereld.

Kazuo Uyeda

Kazuo Uyeda begon zijn bartender carrière in de jaren 60 om ’s werelds meest gerespecteerde bartender te worden. Hij won verschillende cocktail competities, schreef verschillende boeken waaronder Cocktail Technique en zorgde ervoor dat Japanse bartending technieken zoals the Hard Shake bekend werd over de hele wereld.

Robert Vermeire

Als een barman in de jaren 20 uit Londen, heeft Robert Vermeire een tijdloos recepten boek gepubliceerd in 1922 ‘Cocktails: How To Mix Them’ met recepten als de Sidecar. Wat het boek ook speciaal maakt is hoe hij de cocktails heeft gecategoriseerd.

David Wondrich

Als een onderwijzer en zeker ook een goede entertainer heeft David Wondrich een uitstekende kennis van de historie van cocktails. En speelt op de dag van vandaag een belangrijke rol in cocktail historie en spirits & cocktails.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!