Home / Artikelen  / Hierbas Mari Mayans event

Hierbas Mari Mayans event

banner

Op maandag 1 augustus organiseerde ISAAC COMPANY in opdracht van Vino Nova een gezellig dagje als introductie van het merk Hierbas Mari Mayans in Nederland. Tevens fungeerde deze dag als introductie van de cocktailcompetitie die zal plaats vinden op 22 augustus 2011.

De dag begon met een hartelijke welkom door Misja Vorstermans (ISAAC COMPANY) en Karlien Julianus (Vino Nova) bij de Stopera in Amsterdam. Na het nuttigen van een heerlijk welkomstdrankje was het tijd om aan boord te gaan van de ‘Iris’. Eenmaal aan boord stonden er allemaal heerlijke hapjes en drankjes klaar voor alle bartenders die aanwezig waren om alvast in Spaanse sferen te komen.

Er werd gezellig gekletst en de aanwezigen kregen naast de heerlijke hapjes ook de kans om andere producten van Vino Nova te proeven zoals de Ibizkus Rosado, Olijfolie Can Rich Extra Virgen en zelfs zout uit Ibiza. Na 45 minuten heerlijk te hebben genoten van de sfeer aan boord en de mensen die aanwezig waren, kwamen we aan op de plek van bestemming; Restaurant Pata Negra.

Eenmaal aangekomen op locatie stond niemand minder dan Fjalar Goud (ISAAC COMPANY) achter de bar om persoonlijk voor alle gasten een Hierbas cocktail te bereiden. De sfeer zat er goed in, maar om de gelegenheid extra sfeer mee te geven was er ook een gitarist aanwezig om mooie Spaanse tunes te spelen.

Nadat iedereen zijn plekje had gevonden was het tijd om meer te weten te komen over Hierbas Mari Mayans. Misja presenteerde kort maar krachtig over het product, de cocktails die je ermee kan maken en de cocktailcompetitie die zal plaatsvinden op 22 augustus 2011.

Een goed punt wat Misja maakte was dat de competitie als grondregel ‘back to basic’ zou moeten zijn. Dit betekent dat tijdens de competitie gewerkt moet worden met gangbare producten die in de meeste barren standaard aanwezig moeten zijn. Tijdens de competitie wordt je dus niet geacht producten te gebruiken zoals zelfgemaakte siropen, bitters of infusies.

Uiteraard kan je op een locatie als Pata Negra (In Amsterdam bekend als DE plek om tapas te eten) niet ontkomen om ook een paar hapjes te nuttigen in combinatie met Hierbas of Hierbas cocktails.

Na gezellig te hebben gegeten, gedronken en goed te hebben genetwerkt was het weer tijd om richting de ‘Iris’ te gaan om terug te varen naar de Stopera. Na afloop kregen we tevens allemaal een goed gevulde goodiebag mee om ook thuis te kunnen genieten van een aantal producten die we die dag hebben kunnen proeven. We zouden willen dat alle introducties van wedstrijden zo leuk waren als we hebben meegemaakt van Hierbas en de boys van ISAAC COMPANY! Great work guys!

Over de competitie

Back to Basic:
Maak een cocktail met Hierbas Mari Mayans waarin gewerkt wordt met gangbare producten die in de meeste barren standaard aanwezig zijn.

Regels:
– De cocktail mag niet uit meer dan 6 ingrediënten bestaan (excl. garnering)
– Geen eigengemaakte producten
– De receptuur moet minimaal 30 ml Hierbas Mari Mayans bevatten
– Je hebt 5 minuten om 2-tal cocktails te maken en deze te presenteren aan de jury

Punten verdeling/ scores:

#Presentatie: Hierbij gaat het voornamelijk om het uiterlijk van het drankje en minder om de presentatie en techniek van bartender.
– Uiterlijk: factor 3
– Techniek: factor 2
– Presentatie: factor 1
– Naam: factor 1

#Geur / Aroma: factor 4

#Smaak: Gebruik ingrediënten: Is alles terug te proeven en complementeert het elkaar. Is het drankje in balans en heeft het complexiteit (diepte, lengte)
– Gebruik ingrediënten: factor 5
– Balans en complexiteit: factor 4

#Bonuspunten: De jury mag 1 maal 3 bonuspunten geven voor de algemene indruk.
-Bonus: factor 1

Prijs
4 daagse reis naar Ibiza. Inclusief bezoek distilleerderij.

Inschrijving
Schrijf je in door een mail te sturen naar info@isaaccompany.com voor 8 augustus. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

Over Hierbas Mari Mayans

Hierbas Ibicencas is simpel gezegd Ibiza in je glas! Al meer dan 200 jaar wordt het gemaakt op het eiland. Iedere famile heeft zijn eigen recept dat men geheim wil houden. Een van de bekende families is Mari Mayans, zij bestaan al sinds 1880. Hierbas (uitspraak: Jerbas) is een 100% natuurlijk product, het bevat in totaal 18 verschillende ingrediënten waaronder wilde kruiden (o.a. rozemarijn en mint), zaden en fruit (o.a. sinaasappelschil en blad van citroen). Enkele ingrediënten komen alleen voor op Ibiza.

Op Ibiza is er geen bar, club of restaurant wat het niet heeft. Het maakt dus niet uit waar je bent. Of je nu aan het lunchen bent op het strand, een sunset pakt op een mooie spot, uit gaat in een van de clubs, of gezellig thuis op je terras, het wordt overal en altijd gedronken. Er is een duidelijke verbinding met het hart van het eiland en het hart van de lokale bevolking. Hierbas is niet alleen een likeur maar staat ook voor traditie, leef en laat leven. Hierbas is the spirit of Ibiza!

In de Benelux wordt Hierbas van Familia Mari Mayans geïmporteerd door Vino Nova. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u terecht in de webshop.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!