Home / Artikelen  / Hennessy Paradis Horus

Hennessy Paradis Horus

banner

Hennessy Paradis Horus is een zuivere cognac, gecomponeerd uit meer dan honderd verschillende eaux-de-vie, alle alleen afkomstig uit de vier Premiers Crus van de Cognac – Fins Bois, Borderies, Petite Champagne en Grande Champagne. De oudste eaux-de-vie in de compositie dateren uit 1870 en zijn afkomstig uit Hennessy’s fameuze Chais des Fondateurs – ook wel Le Paradis genoemd.

Heel wat generaties van de familie Fillioux, Hennessy’s keldermeesters door de eeuwen heen, hebben in wezen hun bijdrage geleverd aan dit meesterwerk – Emile (1825-1900), Alfred (1862-1941), Raymond (1888-1974), Maurice (geboren in 1926) en nu Yann Fillioux.

Om te benadrukken hoe speciaal de Hennessy Paradis is, heeft Hennessy door de Italiaanse designer, Ferruccio Laviani een exceptionele limited edition laten ontwerpen. De Paradis Horus, genoemd naar de mythologische god van de zon, symboliseert kracht en grandeur.

In Nederland is deze prachtige uitvoering van fantastische kwaliteit slechts zeer beperkt beschikbaar. Gegoten in 18 karaat goud, heeft de Paradis Horus een adviesverkoopprijs van € 1.250,-

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!