Eggnog


Eggnog is een van de drankjes die mensen met de feestdagen graag zien. In Nederland is de trend er nog niet maar andere landen zoals de VS is het een must met de feestdagen. Eggnog komt in verschillende varianten, alcoholvrij, warm, koud of met alcohol. Om je op gang te helpen een recept van een koude alcoholische eggnog door Jonathan Pogash, World Bar, New York City.
Recept voor 18-20 drankjes
10 grote verse eieren (gescheiden)
1 kop superfijne suiker
3 koppen zware room
2 koppen aged rum
6 theelepels amandel extract
6 theelepels vanille extract
1 theelepel vers gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen kaneel
Glas: martini, wijn, flute of toddy
Bereidingswijze:
1) Klop de eigeel stijf.
2) Klop de eiwit stijf met de helft van de suiker.
3) Meng voorzichtig de eigeel en eiwit door elkaar.
4) Klop de room met de amandel extract en vanille extract en de overgebleven suiker tot het mengsel stijf is.
5) Vouw de room met het ei mengsel.
6) Voeg de rum toe en roer het voorzichtig door elkaar.
7) Laat het een nacht koelkast opstijven of serveer het direct.