Home / Artikelen  / Eggnog

Eggnog

barware
banner

Eggnog is een van de drankjes die mensen met de feestdagen graag zien. In Nederland is de trend er nog niet maar andere landen zoals de VS is het een must met de feestdagen. Eggnog komt in verschillende varianten, alcoholvrij, warm, koud of met alcohol. Om je op gang te helpen een recept van een koude alcoholische eggnog door Jonathan Pogash, World Bar, New York City.

Recept voor 18-20 drankjes

10 grote verse eieren (gescheiden)
1 kop superfijne suiker
3 koppen zware room
2 koppen aged rum
6 theelepels amandel extract
6 theelepels vanille extract
1 theelepel vers gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen kaneel

Glas: martini, wijn, flute of toddy

Bereidingswijze:

1) Klop de eigeel stijf.
2) Klop de eiwit stijf met de helft van de suiker.
3) Meng voorzichtig de eigeel en eiwit door elkaar.
4) Klop de room met de amandel extract en vanille extract en de overgebleven suiker tot het mengsel stijf is.
5) Vouw de room met het ei mengsel.
6) Voeg de rum toe en roer het voorzichtig door elkaar.
7) Laat het een nacht koelkast opstijven of serveer het direct.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!