Home / Artikelen  / Drankgigant Diageo groeit 10% dankzij Chinese economie

Drankgigant Diageo groeit 10% dankzij Chinese economie

banner

Terwijl de drankverkoop in Noord Amerika en Europa redelijk gelijk blijft, maakt Diageo in Azië dankzij de goede economie een groei van 10% ten opzichte van vorig jaar. Dat maakten de officieels van van Diageo bekend.

Het van oorsprong Londonse bedrijf bezit merken als Johnnie Walker, Guinness en Tanqueray. De chinese verkoop is de afgelopen 6 maanden met 10% gestegen en het bedrijf verwacht hetzelfde resultaat in 2011.

Twintig miljoen nieuwe Chinese consumenten bereiken elk jaar een legale drinkleeftijd waardoor er een stijging ontstaat bij instap Westerse merken en nationale dranken. Door de stijgende middenklasse neemt ook de vraag toe van blended whiskies met een merk zoals Johnnie Walker.

Johnnie Walker is de nummer twee Schotse Whisky van China waar alleen Pernod Ricard’s Chivas Regal boven Johnnie Walker staat.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!