Home / Artikelen  / De teams: Door 74

De teams: Door 74

banner

Iedereen is natuurlijk al bekend met het volgende team. Het is namelijk Door 74 uit Amsterdam. Zij doen mee aan The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Zij doen mee met de volgende bartenders Tess Posthumus (22), Leroy Soumokil (23), Remco Babay (26) en natuurlijk Timo Janse (bijna 30 ;-)). Iedereen kent de meeste bartenders van dit team al wel maar toch hebben we enkele van hun nog wat vragen voorgelegd.

Hoe lang werk je al als bartender en hoe ben je er terechtgekomen?


Tess: Ik werk al zeven jaar in de horeca en sinds anderhalf jaar bij Door. Ik werkte vroeger in een eetcafe maar dat had ik op een gegeven moment eigenlijk wel gezien. Toen kreeg ik hier bij Door een baan aangeboden en die heb ik natuurlijk direct met beide handen aangepakt. Ik hou heel erg van mooie dranken en waar kan je dan beter je creativiteit kwijt dan bij Door 74.


Leroy: Ik ben sinds drie jaar bartender en werk eigenlijk nog maar sinds kort hier (2 mnd). Studeren was eigenlijk nooit echt iets voor mij. Ik heb het wel geprobeerd maar ik was veel liever werkzaam in de horeca. Ik heb toen de keuze gemaakt om hier vol voor te gaan. Ik ben gaan kijken waar ik me in kon specialiseren en dat is de bar geworden en dan met name de cocktails.


Remco: Voor mij begon het vier jaar geleden allemaal en inmiddels werk ik alweer twee jaar bij Door. Het is eigenlijk allemaal heel toevallig begonnen. Ik startte als barback en toen kreeg ik op een gegeven moment een cocktailcursus aangeboden en sindsdien is het eigenlijk mijn allergrootste passie geworden.


Timo Janse:

Natuurlijk wilde we ook van ze weten wat hun favoriete Cointreau cocktail is.

Tess: Dat is een lastige maar ik ga toch voor de Corpse Reviver 2. Het verhaal erachter vind ik heel cool. De naam zegt het natuurlijk al wel een beetje. Het brengt de doden terug tot leven. Het is gewoon een hele lekkere en frisse cocktail met gin, Cointreau, Lillet en absint.

Leroy: Voor mij is dit de Brandy Crusta. Ik vind het een unieke klassieker en echt heel lekker. De combinatie van cognac en Cointreau is in deze cocktail echt heel mooi.

Remco: De Pegu Club natuurlijk. Ik drink hem zelf heel erg graag, want ik ben een liefhebber van gin. Alle ingrediënten in deze cocktail zorgen ervoor dat dit een cocktail is die heel goed gebalanceerd is. Echt een favoriet van mij.

Tijd voor de teamvragen. We wilden graag weten wat hun motivatie eigenlijk was om mee te doen.

Dit is eigenlijk de eerste en enige competitie in Nederland waarbij het om het collectief gaat. Er zijn genoeg wedstrijden voor bartenders maar niet als team en dat was iets wat ons heel erg aansprak.

Wat is dan als team jullie sterkste punt?

We zijn goed ingewerkt op elkaar. We werken al enige tijd samen en dat komt de teamspirit alleen maar ten goede. Naast het werk kunnen we ook goed met elkaar opschieten. Dat zijn punten die voor ons heel belangrijk zijn. Je moet als team dingen van elkaar kunnen accepteren. Op die manier kun je als individu alleen maar beter worden.

Dit was het team van Door 74. Nu vraag jij je misschien af; en Timo dan? Timo had wat tijdgebrek en zeg nou eerlijk, deze man hoeft toch eigenlijk geen introductie meer. Hij heeft al zoveel gewonnen en zoveel gedaan dat we eigenlijk al alles van hem weten maar hij maakt natuurlijk wel deel uit van het team Door 74 en zij doen mee aan ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!