Home / Artikelen  / De nieuwe wereld van whisky

De nieuwe wereld van whisky

banner

Op het gebied van whisky komen we allerlei verschillende merken tegen die uit verschillende plekken van de wereld komen. Zo hebben we de traditionele whisky productie plekken zoals Schotland, Ierland en Tennessee. Maar ook distilleerderijen die de afgelopen jaren naam hebben gemaakt buiten de traditionele gebieden. Een goed voorbeeld is de Japanse Whisky, die tot op de details kloppen of de Indiase Amrut whisky die zich ook tot de groep behoord die kwalitatieve whisky produceert.

Tot midden jaren tachtig importeerde Schotland Graan uit Zuid Afrika voor de distillatie van hun whisky. Het ligt dan ook voor de hand dat de lokale bevolking er brood in zag en ontwikkelden hun eigen whisky – Bain’s Cape Mountain Whisky – geproduceerd in Wellington en vernoemd naar de man die de eerste weg bouwde. Deze whisky bestaat al een jaar, maar is nu in de aandacht gekomen omdat het een paar mooie prijzen heeft gewonnen tijdens de Internationale wedstrijden. Zo won de Zuid Afrikaanse whisky goud tijdens de “International Wine and Spirits Competition 2010” en zilver tijdens de “International Spirits Competition 2010”.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!