Home / Artikelen  / Courvoisier introduceert L‘Essence de Courvoisier

Courvoisier introduceert L‘Essence de Courvoisier

banner

Courvoisier, één van de meest toonaangevende cognachuizen van de wereld, heeft haar range uitgebreid met een nieuwe variant: L‘Essence de Courvoisier. Na jaren van voorbereiding om de perfecte blend te creëren, presenteert Courvoisier met gepaste trots dit nieuwe juweeltje.

Kostbaar en uniek

Met L’Essence de Courvoisier heeft Master blender Jean-Marc Olivier een unieke cognac ontwikkeld die is ontstaan uit een bijzondere combinatie van meer dan 100 kostbare ‘eau de vie’ van de twee meest exclusieve cru’s uit de cognac streek, te weten Grande Champagne en Borderies. Deze unieke cognac weerspiegelt perfect Courvoisiers filosofie van het combineren van de eeuwenoude tradities van het huis met een innovatieve en grensverleggende aanpak.

De origineelste cognac van zijn generatie

L’Essence de Courvoisier is een uiterst unieke combinatie. In het hart van de blend zijn zelfs invloeden uit het eerste deel van de 20e eeuw te herkennen die zorgen voor diepte en rijpheid. Deze zeldzame ‘eau de vie’ uit de kelders van Courvoisier zijn met ‘eau de vie’ uit de jaren ’70 en ’80 samengebracht. Een belangrijke stap op het gebied van innovatie in de geschiedenis van Courvoisier.

Stijlvolle verpakking

Voor de prachtige verpakking werkte Courvoisier nauw samen met het wereldbekende Franse kristal merk Baccarat. Baccarat ontwierp een adembenemende karaf voor L’Essence de Courvoisier. De luxe kristalflessen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en uniek genummerd. Het ontwerp van de exclusieve kurk is geïnspireerd op de ringen die Napoleon indertijd bij wijze van waardering aan zijn generaals gaf.

Huis van Courvoisier – Le Cognac de Napoleon

In een prachtige chateau in Jarnac, in het hart van de cognacstreek, iets ten noorden van Bordeaux bevindt zich het legendarische en alom gerespecteerde cognachuis Courvoisier. In 1869 verkreeg Courvoisier de eretitel: “hofleverancier bij buitengewone aanstelling van het hof van Napoleon III”, omdat de Keizer van de Fransen de verfijnde smaak van Courvoisier ontdekte tijdens een van zijn vele bezoeken aan de Franse Cognac streek. Vandaar dat Courvoisier dan ook Le Cognac de Napoleon wordt genoemd. Courvoisier is ook de enige cognac die de erkenning “Prestige de la France”ooit heeft gekregen.

Courvoisier wordt in Nederland gedistribueerd door A Brand New Day Drinks Company BV, een Nederlandse Marketing- en verkooporganisatie van exclusieve buitenlands gedistilleerde dranken.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!