Home / Artikelen  / Coffee in Good Spirits – Reportage voorronde

Coffee in Good Spirits – Reportage voorronde

banner

Maandag 23 maart jl. was het dan eindelijk zover. Na een lange voorbereiding van alle deelnemers gingen dan eindelijk de voorrondes van de allereerste Coffee in Good Spirits in Nederland van start. Hierin strijden bartenders en baristi voor 1 plek om Nederland te mogen vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschap van het Coffee in Good Spirits evenement in Keulen. Helaas was de opkomst iets lager dan verwacht maar dit kwam doordat enkele deelnemers onverwacht toch niet mee konden doen. Alle deelnemers kregen 8 minuten de tijd om twee perfecte Irish Coffees en daarnaast nog twee eigen creaties maken. Dit mocht alles zijn zolang er maar koffie en alcohol in zat.

Het was een boeiende voorronde waar enkele interessante creaties werden geserveerd. Wat te denken van bijvoorbeeld een Espresso Martini of een Mahuna Loa. De jury lette uiteraard op smaak maar bijvoorbeeld ook op presentatie, flair en de tijd. Vooral dit laatste bleek bij veel van de deelnemers toch niet helemaal goed ingeschat te zijn. De 8 minuten die alle deelnemers kregen werden nog al eens overschreden maar doordat dit de eerste keer was dat dit evenement werd gehouden was de jury hier mild in. De jury had nog enkele tips voor alle deelnemers, zodat alles bij de finale perfect zal verlopen. Kijk voor enkele tips van een van de juryleden hier.

Hieronder zijn de foto’s te zien van de deelnemers met de uitslag. Al deze deelnemers gaan door naar de volgende ronde die volgende week 31 maart wordt gehouden op Venuez 09 in de Amsterdam Convention Factory. Uiteraard zullen wij hier ook aanwezig zijn om hiervan verslag te doen.

Wil je nou meer weten van de koffie cocktails die door de deelnemers zijn gemaakt, hou dan de site in de gaten, want we gaan er deze week enkele publiceren zodat je thuis zelf aan de slag kan en je koffie weer een keer op een andere manier kan drinken.

1. Rose van Asten – Cocoon Coffee

2. Rick Joore – Dixie

3. Tom Verkuijl – Shake and Pop

4. Richard Zijlstra – Cocktail Catering Company Triple C

5. Jeffrey de Vries – Café van Velsen

6. Robert Schinkel – Dr. Inc

7. Erik Ballema – Purple 2 Drink

8. Bas Verhoeven – Cocktailking

9. Jeroen Tenhaeff – Barista Company

Meer weten over Dutch Coffee Promotion dat kan via www.dutchcoffeepromotion.nl

of bespreek alles wat te maken heeft met koffie op www.koffiegek.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!