Home / Artikelen  / Cocktails van de top 3 tijdens de NCC finale.

Cocktails van de top 3 tijdens de NCC finale.

banner

Zoals we hier eerder op Sensez al over bericht hadden, waren afgelopen woensdag de NCC finales in The Grand in Amsterdam. De top 3 bestond uit Ivar de Lange, Mike Rambags en Timo Janse. Nu is het natuurlijk leuk om te weten wie er in de prijzen zijn gevallen maar nog veel leuker is het om te weten welke cocktails ze nu eigenlijk gemaakt hadden. Onderstaand hebben we de recepten van de top 3 even voor je op een rij gezet.

1. Ivar de Lange: Coriander Crusta

40 ml Makers Mark
10 ml citroensap
10 ml Chambord
2 ml Dry orange Bols
6 blaadjes coriander

Serveer met suikerand en sinaasappelschil in het glas.

2. Mike Rambags: Ame for the stars

40 ml Hendricks gin
10 ml citroensap
10 ml Agavesiroop

Abrikoos muddle
Paprika muddle

Shake
Opvullen met Ame druif abrikoos

3. Timo Janse: The bird is the word

30 ml Myers Rum
20 ml Chartreuse 9th Century
20 ml Frangelico
25 ml limoensap
5 blaadjes basilicum

Shake
Aftoppen met Perrier

Garnering: Basilicum, limoen, poedersuiker

So now you know, How Its Made.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!