Home / Artikelen  / Bols NK Flairbartending op de Horecava 2012

Bols NK Flairbartending op de Horecava 2012

sensez-horecava
banner

Op 11 en 12 januari 2012 organiseert Showshakers Cocktails & Entertainment voor de 8e keer het officiële Bols NK Flairbartending. Dit spektakel zal net als voorgaande jaren plaatsvinden in themawereld ‘Nachtleven’, stand 07.360 op de Horecava te Amsterdam RAI. De deelnemers die tijdens de voorrondes in 2011 een plaats hebben weten te bemachtigen, maken kans op de titel ‘Nederlands Kampioen 2012’. Deze voorrondes hebben plaatsgevonden in Utrecht, Groningen en Eindhoven.

Showshakers wil met deze wedstrijden mensen in contact brengen met het fenomeen Flairbartending, daarnaast willen ze het niveau van Nederlandse flairbartenders verhogen, om zo de concurrentie met andere Europese toplanden aan te gaan.

Tijdens het Bols NK Flairbartending moeten de deelnemers binnen 6 minuten tijd, met veel interactie en show, 3 perfect gedoseerde cocktails bereiden. Glazen, shakers en flessen vliegen vakkundig door het luchtruim, begeleid door de opzwepende beats van de DJ.

Het Bols NK Flairbartending is opgedeeld in twee categorieën; de amateurs (minder dan 1 jaar wedstrijd ervaring) en de pro’s (meer dan 1 jaar wedstrijd ervaring). De pro’s strijden woensdag 11 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur. De amateurs vechten op donderdag 12 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur om de titel.

De vakjury bepaalt uiteindelijk welke deelnemer van de categorie amateurs en van de categorie pro’s zich Nederlands Kampioen 2012 mag noemen. Naast deze felbegeerde titel vertegenwoordigt de winnaar van de categorie pro’s, Nederland ook tijdens het IBA wereldkampioenschap 2012 in Beijing.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!