Home / Artikelen  / Bols Around The World 2011

Bols Around The World 2011

banner

Daniel Gregory is uitgeroepen tot beste bartender ter wereld. De Australiër won maandagavond in Jimmy Woo de Bols Around The World-competitie. Met zijn ‘Highway 75’ liet hij zeven andere finalisten achter zich. Gregory mag zich een jaar lang ‘Bols Global Cocktail Master’ noemen.

Tijdens de spectaculaire finale in Jimmy Woo mixte Gregory zijn ‘Highway 75’, bestaande uit Genever, Bols White Cream de Cacao, passievruchtsap, Fee Brother Grenadine en Orange Blossom water met lavendel. De jury roemt de winnaar vanwege zijn creativiteit en wervende presentatie. De wedstrijd stond dit jaar in het teken van ‘Mix your way into cocktail heaven’.

De verkiezing van de nieuwe cocktailmaster werd gevierd met optredens van onder andere DJ Roog. Bij het evenement waren allerlei professionals, influentials en experts uit de nationale en internationale bartending scene aanwezig. De finalisten werden beoordeeld door een vakjury die bestond uit Wayne Collins, Dylan Howarth en Shinn Araki.

Bols daagt jaarlijks bartenders uit de hele wereld uit om een vernieuwend cocktailrecept te ontwikkelen. Acht kandidaten wisten zich te plaatsen voor de felbegeerde finale. De finalisten waren Hirohito Arai uit Japan, Dennis Nam uit Zuid-Korea, Oscar Quagliarini uit Italië, Frank Hagendorn uit Duitsland, Bill Bewsher en Daniel Gregory uit Australië en John S. Pomeroy Jr. en H. Joseph Ehrmann uit de Verenigde Staten.

De belangstelling voor de competitie was dit jaar groter dan ooit. Professionals uit 28 landen meldden zich voor de wedstrijd aan. Opvallend dit jaar is de belangstelling uit Argentinië. Alleen al uit dat land gaven 420 shakers zich voor de wedstrijd op. Cocktails zijn ook populair in Japan. Een Japanse filmploeg kwam speciaal voor de wedstrijd naar Amsterdam om de Japanse finalist op de voet te volgen.

Bols Around The World is een initiatief van Lucas Bols. Het Amsterdamse bedrijf werd in 1575 opgericht en is het oudste gedistilleerd merk ter wereld. Likeuren van Bols zijn belangrijke ingrediënten voor cocktails. Het bedrijf is mede-oprichter van The International Bartender Association. Ook startte het de Bols Bartending Academy, waar jaarlijks bartenders worden opgeleid. Het is de vijfde keer dat Bols bartenders uit de hele wereld uitdaagt de beste cocktail te mixen.

Bekijk Bols Around The World op BNN Today

Dit is een origineel bericht van Bennink Bicker Caarten BV
foto’s: Ming Chao voor Lucas Bols

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!