Home / Artikelen  / BCB update: Barchaeology launch

BCB update: Barchaeology launch

banner

Dag 1 van de BCB is inmiddels voorbij. Een kleine Nederlandse enclave heeft zich gevestigd in Berlijn om daar twee dagen lang al het nieuws te zien en te horen vanuit de duitse barindustrie. Wij wilden jullie deze twee dagen gaan voorzien van live updates vanaf de beurs maar helaas werkt het internet niet helemaal mee dus we kunnen niet alles laten zien wat we wilden. Er gebeurt veel deze twee dagen en we kunnen niet overal bij zijn maar we gaan toch proberen om voor alle thuisblijvers een goed overzicht te geven van de BCB 2011

We starten vandaag met de launch van Barchaeology. Dit nieuwe bartender platform is een initiatief van Misja Vostermans, Fjalar Goud, Frederico Fusco, Andrew Nicholls en Remco Babay. Barchaeology is opgezet met het doel om op internationaal vlak alle bartenders met elkaar te verbinden. De site heeft een sterke focus op interactie. Met integratie van alle sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Barchaeology is ook niet alleen bedoeld voor bartenders maar ook voor de liefhebbers van cocktails en spirits. Een leuke feature van de site is bijvoorbeeld The Cool Wall (van Top Gear natuurlijk). Hierin worden producten getoond die op dit moment ‘hot’ zijn in industrie. Daarnaast is er ook een app ontwikkeld waarbij iedereen bijvoorbeeld bars kan vinden. Dit is bijvoorbeeld handig als je in een vreemde stad bent en je wil genieten van een heerlijk cocktail. De app geeft je hierbij een overzicht van alle goede bars in de desbetreffende stad. Naast alleen de website zal er ook iedere twee maanden een online magazine uitkomen waar al het nieuws vanuit de internationale barindustrie aan bod zal komen.

De site heeft nog veel meer functionaliteiten maar die kunnen jullie zelf allemaal gaan verkennen de komende tijd. We hadden nog een kort interview voor je met een van de initiatiefnemers, Remco Babay maar helaas dus door de internet problemen houden jullie die nog van ons tegoed.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!