Bacardi Legacy Challenge 2011: De recepten


Gisteren heb je al het verslag kunnen lezen van de Nederlandse finale van de Bacardi Legacy Challenge 2011. Zoals beloofd had je nog de recepten van top drie van ons tegoed. Daarnaast hebben ook nog enkele foto’s voor je, van de gehele avond.
Zoals bekend mag Boudewijn Mesritz, Nederland gaan vertegenwoordigen bij de wereldwijde finale van de Bacardi Legacy Challenge 2011 in Puerto Rico. Naast Boudewijn en Ron mogen de nummers 2 en 3 ook mee. Dit waren Rafael Reyes en Ivar de Lange. Zij zijn de gelukkigen die op 4 Februari in Puerto Rico aanwezig mogen zijn bij de finale en daarnaast ook mee mogen deelnemen in de feestvreugde van 150 jaar Bacardi! Onderstaand hebben hun recepten voor je op een rijtje gezet.
Boudewijn Mesritz: ‘What if’
Techniek: Shake & Fine Strain
Type Glas: Coupe
Garnish: Pineapples leaves and lime wheel
Ingredienten: 60 ml Bacardi Superior
30 ml Pineapple-Ginger Shrub
15 ml Fresh Lime juice
How To:
1: Prepare the pineapple ginger shrub in the kitchen.
2: Ingredients: 1 small pineapple, 1 teaspoon Allspice, 1/4 cup thinly sliced ginger, 2 cups of water, 2 cups of sugar, 200 ml Ponzu citrus vinegar
3: Cut the pineapple into small chunks. Grind the allspice. Combine all ingredients (except vinegar) into medium saucepan
4: Slowly bring to a boil dissolving all the sugar. Simmer for 10 minutes. Add vinegar and boil for 2 min. Remove from heat and let cool overnight.
5: Strain through cheesecloth and bottle. Recipe yields +/- 500 ml and will keep for at least 3 months.
6: For Garnish: Remove the 4 innermost leaves from the pineapple. Slice a thin lime wheel. Remove the inner circle in the center of the lime wheel.
7: Insert pineapple leave in the hole of the lime wheel. Carefully place lime wheel with upright pineapple leaves into chilled cocktail glass.
8: Combine Bacardi Superior, Shrub and lime juice into a shaker. Add ice and shake well. Fine-strain over garnish into chilled cocktail glass.
9) Enjoy!
Rafael Reyes: ‘The New Old’
Techniek: shake & pour
Type Glas: Coupe
Garnish: None
Ingredienten: 50 ml Bacardi Superior
30 ml Sour Tamarind syrup
15 ml Fresh Lime juice
2 bar spoons Green Chartreuse
How To:
Add all ingredients in shaker with ice and shake about 10seconds to mix, chill and dilute the drink. Then serve and fine strain into a pre-chilled coupe. Serve without garnish.
Ivar de Lange: ‘El Puro’
Techniek: Stir
Type Glas: Coupe
Garnish: Star anise
Ingredienten: 40 ml Bacardi superior
20 ml Bols Corenwijn 10 YR
10 ml Monin Vanilla
2 dashes angostura
2 drops Abbott’s bitters
How To:
Step by step, Vul je mixing glas met blokjes ijs. Koel de glazen voor. Stir het mixing glas koud en vervang het ijs met nieuw ijs. Voeg 40 ml Bacardi Superior toe. Voeg 20 ml Bols Corenwijn 10 YR toe. Voeg 10 ml Monin vanilla toe. Voeg twee dashes angostura toe. Voeg 2 drops abbott’s bitter toe. Stir de cocktail voor ongeveer 20 seconden. Strain de cocktail in de coupe. Voeg een steranijs toe ter garnering.
Dit zijn de recepten van de top drie bartenders van de Legacy Challenge 2011. Hierdoor mogen zijn op vier Februari naar Puerto Rico. Boudewijn zal hier gaan strijden om eeuwige roem tijdens de wereldwijde finale. Naast deze finale zullen alle drie de heren, in goed gezelschap van Ron Simpson, ook mee mogen feesten in het 150 jarige bestaan van Bacardi. Wij willen ze nogmaals feliciteren en we wensen Boudewijn veel succes. Verder hebben we nog de foto’s voor je van de avond.
[nggallery id=58]