Home / Artikelen  / Bacardi Legacy Challenge 2011

Bacardi Legacy Challenge 2011

bacardi-legacy
banner

Het zit erop! De Nederlandse finale van de Bacardi Legacy Cocktail Competition is voorbij en de winnaar(s) zijn bekend. Gisteravond kwam de Legacy Challenge 2011 tot zijn hoogtepunt. De Koningszaal, Artis fungeerde als het strijdtoneel voor de 12 bartenders, die allen streden voor die ene plek in de finale in Puerto Rico op 4 Februari. Bijna 200 (!) mensen hadden zich verzameld om maar niks te missen van de competitie en uiteraard om hun favoriet naar de overwinning te juichen.

Voor iedereen die nog niet bekend is met de Bacardi Legacy Cocktail Competition, volgt er toch nog even een korte uitleg. Wat een paar jaar geleden nog zo klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste cocktailwedstrijden ter wereld. Inmiddels doen er top bartenders uit al meer dan 20 landen mee. De bartenders worden uitgedaagd om een cocktail te creëren die hen wereldwijd op de kaart kan zetten met Bacardi uiteraard als spirit.

De avond stond onder begeleiding van de nieuwe Brand Ambassador van Bacardi, Jeremy Zijlstra en hij zag dit jaar Robert Schinkel, Timo Janse, Boudewijn Mesritz, Rafael Reyes, Kevin Kroon, Rick Hasselo, Ivar de Lange, Leroy Soumokil, Luuk Gerritsen, Oscar Steginga, Dirk Veugelers en Airto Cramer strijden om de eer. Al deze heren zijn natuurlijk top bartenders dus het niveau was verschrikkelijk hoog. Dit maakte het voor de jury, die dit jaar overigens uit Ricardo Sporkslede, Ian Bartos en natuurlijk Ron Simpson bestond, dan ook zeer lastig om een winnaar aan te wijzen. Na lang beraad zijn ze er toch uitgekomen en de top drie is als volgt.

Op nummer drie is geëindigd; Ivar de Lange (Demain) met zijn ‘El Puro’ cocktail.


Plek nummer twee werd ingenomen door Rafael Reyes (Momo) met zijn cocktail ‘The New Old’


En dan die felbegeerde nummer 1 plek uiteraard. Wie mag zich een jaar lang de winnaar van de Bacardi Legacy Challenge Nederland 2011 noemen en zal ons land gaan vertegenwoordigen tijdens de finale in Puerto Rico op 4 Februari 2012?

Die eer gaat dit jaar naar Boudewijn Mesritz (XO Hospitality) met zijn creatie, ‘What if’. De jury was zeer te spreken over zijn presentatie en natuurlijk ook over zijn recept.


Boudewijn gaat Nederland dus vertegenwoordigen op 4 Februari tijdens de wereldwijde finale in Puerto Rico, waar hij zijn krachten zal gaan meten met alle andere wereldtoppers. Het wordt hoe dan ook memorabel, aangezien Bacardi die dag 150 jaar bestaat als familiebedrijf en de voltallige familie dan ook komt kijken naar de finale! Wij wensen hem uiteraard veel succes en we hopen dat hij hoge ogen zal gaan gooien tijdens deze finale. Hij wint ook een week lang training van top mixologen in Londen, dus er kan eigenlijk niks meer misgaan. Natuurlijk feliciteren wij ook Rafael en Ivar, want zijn mogen met Boudewijn en Ron mee naar Puerto Rico om hem support te geven tijdens de finale.

Het was weer een geweldige competitie waarbij het niveau ieder jaar alleen maar hoger lijkt te worden. We kijken nu dan ook alweer uit naar de Bacardi Legacy Challenge 2012! Morgen hebben we trouwens nog de recepten van de top drie en nog veel meer foto’s van de avond voor je.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!