Home / Artikelen  / Bacardi Legacy Challenge

Bacardi Legacy Challenge

banner

Bacardi organiseerde 1 november voor de tweede maal de Legacy Challenge. Dit keer werd het evenement gehouden in de Vondelkerk in Amsterdam. Bij de editie van vorig jaar stond de Daiquiri centraal maar dit jaar hadden alle deelnemers de vrije hand. De wereldwijde finale zal dit jaar plaats vinden in Sitges, Spanje .

Uiteraard deden ook ditmaal alle bekende bartenders uit Nederland weer mee zoals Robert Schinkel, Ivar de Lange en Niels van Horssen. De jury die deze keer alle deelnemers mochten beoordelen waren Ian Bartos, David Cordoba en Ian Burrell. De punten waar op werd gelet waren uiteraard de cocktail maar ook de naam en de presentatie kwaliteiten van de bartenders. Enkelen waren hier wat creatiever in dan andere maar over het algemeen was de gehele wedstrijd van een zeer hoog niveau.

Enkele cocktails die bedacht waren

Boudewijn Mesritz: Exiliado

50 ml Bacardi Superior
20 ml The Bitter Truth Apricot brandy
20 ml Boiron apricot puree
15 ml lime juice
Pinch of cumin

Shake, double strain over crushed ice in rocks glass.
Garnering 2 gedroogde abrikozen.

Airto Cramer: La Mariposa Blanca

30 ml limoensap
10 ml jasmijnsiroop
50 ml ginger infused bacardi
Aftoppen met brut champagne

Ivar de Lange: Basil Inferior

40 ml basilicum en rode peper geinfuseerde bacardi superior
10 ml lillet blanc
10 ml poire williams
5 ml monin poire
10 ml limoensap
vers eiwit.

Na een geweldige sfeervolle avond op een toplocatie waarbij opviel dat er steeds meer mensen op deze wedstrijden afkomen, werd de top drie bekend gemaakt. Op nummer drie eindigde Dirk Veugelers. Op de tweede plaats is geëindigd Robert Schinkel en op de eerste plaats Timo Janse. Timo mag afreizen naar London voor een trainingssessie en hij mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale en daar zijn krachten meten met de wereldtop. Onderstaand hebben we de recepten van de top drie nog even voor je op een rijtje gezet.

1. Timo Janse: El Pequeno Almirante

50 ml Bacardi superior
20 ml dry sherry
10 ml raspberry cardamom* syrup
15 ml fresh lemon
2 dash TBT Creole bitters

Shaken en dubbelstrainen. Daarna uitschenken in een voorgekoeld Coupe glas en garneren met een braam en cardamom

2. Robert Schinkel: Sanchez Gavito Daiquiri

60 ml Bacardi Superior
20 ml groene thee & jasmijn syrup
3 dashes grapefruit bitters
Sap van een halve limoen
Orange zest

Shaken en strainen in een voorgekoeld Coupe glas. Gebruik als garnering een jasmijn bloempje.

3. Dirk Veugelers: Hummingway

50 ml bacardi
20 ml St germain
10 ml Lime juice
10 ml sugar syrup (infused with star anise, cardemon and grapefruit)
Schijfje grapefruit

Shake en strain daarna in een voorgekoeld short glas
Garnering: Spray van Ster anijs en anijs

Wij feliciteren de top drie met hun geweldige prestatie en wij wensen Timo veel succes tijdens de finale in Spanje.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!