Home / Overig  / Apps  / App gespot | Groente en fruitkalender

App gespot | Groente en fruitkalender

banner

Bartenders met een iOS apparaat (iPhone, iPad, iPod Touch) opgelet, Stichting Milieu Centraal heeft een app uitgebracht waarbij je kan zien wanneer een bepaalde groente of fruit in seizoen is. Naast dat een vrucht of groente in de Nederlandse seizoen veel smaakvoller is, is het gebruiken van seizoensproducten ook nog eens beter voor het milieu.

Wanneer een groente of fruit bij je lokale supermarkt of groente en fruitwinkel ligt, is er al veel energie gestoken tijdens de teelt en vervoer. Hierbij wordt gekeken of het product uit de vollegrond komt of uit een verwarmde kas en of het is vervoerd per vliegtuig, boot of vrachtwagen. Ben je dus bewust wanneer je iets gebruikt!

Naast dat je ‘groen’ bezig bent, heb je ook de perfecte kalender voor de meest smaakvolle groente en fruit in het seizoen waar je zit.

Download de Groente-en fruitkalender

Gespot op: Elle.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!