Home / Artikelen  / Apollo 11

Apollo 11

banner

Een goed bewaard geheim uit Varese, Italie geinspireerd door de eerste maanlanding op 20 juli, 1969. Al meer dan 40 jaar ambachtelijk geproduceerd door de Pirola familie, uitsluitend voor verkoop in hun eigen Pasticceria ristorante. Apollo 11, of zoals de Italianen het noemen “Undici” is een frisse 100% naturale italiaanse citrus liqueur, (18% ABV), gemaakt van “ agrumi”, de schillen van diverse italiaanse citrus vruchten. Deze komen tijdens de maceratie proces in aanraking met alcohol voor de duur van 40 dagen. Na deze 40 dagen worden er natuurlijke oliën en ‘alcoolati’ vermengd en geblend met een hydro-alcoholic mix die natuurlijke sappen en suikers bevat. Uiteindelijk wordt de resulterende vloeistof bewaard in speciale containers voor 12 dagen voordat het gebottled wordt in de iconische Apollo ‘unidici’ fles.

Lekker om puur on the rocks te drinken, of uitstekend te mixen in een cocktail. De mooie, strakke design fles van Apollo 11 is al te vinden op de backbar van onder andere Vesper in Amsterdam.

Per 1 april 2011 is Apollo 11 verkrijgbaar op de Nederlandse markt via XO Hospitality.

Meer informatie? Mail to info@xohospitality.com

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!