Home / Artikelen  / 100 jaar oude cognac van Pierre Ferrand

100 jaar oude cognac van Pierre Ferrand

banner

Een van de weinigen cognac huizen die gespecialiseerd zijn in oude cognacs zonder het te blenden met mindere varianten komt met een 100 jaar oude cognac.

De gelimiteerde oplage van L’Hommage de Pierre Ferrand is voor de 2de wereldoorlog gedistilleerd en gerijpt in de kelder van Ferrand’s Logis d’Angeac voor meer dan een eeuw.

De fles wordt geleverd in een exclusieve kristallen karaf waarvan er maar 10 beschikbaar zijn. Het prijskaartje voor 100 jaar rijpen is maar liefst $3000 en exclusief verkrijgbaar in de VS.

Door het lange rijpen heeft de cognac een diep bronzen kleur gekregen. De cognac is dan ook zeer zacht en heeft een aroma van pruimen en gedroogde vruchten. Iedere fles komt in een houten kist met certificaat van echtheid.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!