Home / Events  / Rose’s Cup Nederland 2012

Rose’s Cup Nederland 2012

rosescup
banner

Op de dag van de bruiloft van Timo en Renée, was er nog een belangrijk event. 14 mei was namelijk ook de datum voor de allereerste Nederlandse editie van de Rose’s Cup. 15 deelnemers waren uitgekozen om in The College Hotel in Amsterdam uit maken wie de eerste Nederlandse winnaar van deze competitie mocht worden en hiermee ook een heel verzorgde reis kon winnen naar Copenhagen om daar deel te nemen aan de wereldwijde finale. Het mooie aan deze prijs was dat het er niet alleen om ging om eerste te worden, want de nummers twee en drie gaan ook gewoon mee naar Copenhagen. Het was de deelnemers er dus veel aangelegen om bij de top drie te komen

Wat opviel was dat er bij deze competitie eigenlijk heel weinig geshaket werd. Veel deelnemers hadden gekozen voor andere technieken zoals stirren en builden. Het niveau was zeer hoog met deelnemers als Tony Valens , Dirk Veugelers, Rudy van den Blink en Shake It winnaar, Luuk Gerritsen. Zij werden beoordeeld door Lydia Soedadi, Steinar Jensen, Jakob Vallentin en onze eigen Ming Chao.

Zoals gezegd was het niveau zeer hoog en was het dan voor de jury niet makkelijk om hier een top drie uit te halen aangezien alles zo dicht bij elkaar zat. Uiteindelijk is het toch gelukt en hieronder kun je de uitslag en hun recepten zien. Zij mogen met z’n drieën naar Copenhagen om daar te gaan strijden om de Rose’s Cup 2012.

Op drie: Mads Voorhoeve (Laughlin Lily)

Glas
Wijn Glas

Methode
Stir

Ingrediënten
50 ml Don Julio Reposado
20 ml Rose’s Lime
20 ml Lillet Blanc
10 ml homemade lavender and bay leaf syrup
Dash of orange bitters
Grapefruit Zest

Garnering
Flower made of lime zest, grapefruit zest, and lavender.

De tweede plek was voor Oscar Steginga (Rose’s Fiesta)

Glas
Coupe

Methode
Stir

Ingrediënten
50 ml Ocho Reposado
30 ml Rose’s Lime
10 ml Falernum
10 ml Calvados

Garnering
Lime Zest

En de allereerste winnaar van de Nederlandse editie van de Rose’s Cup 2012 werd Ivar de lange (Fleurs de Hollande)

Glas
Coupe

Methode
Stir

Ingrediënten
40 ml VL92 gin
40 ml Rose’s Lime
20ml St-Germain Elderflower
Dash of homemade Orange-flavor Ginger Water

Garnering
Lime Zest Sail on rim

Deze heren mogen met z’n drieën naar Copenhagen om daar te gaan strijden in de internationale Rose’s Cup finale. Wij wensen de heren heel veel succes en we hopen natuurlijk dat zij het ver gaan schoppen in Copenhagen. Foto’s van de dag volgen later nog.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!