Home / Events  / NK Flairtending 2012 | Voorronde

NK Flairtending 2012 | Voorronde

cocktail
banner

Het was een klein beetje langs ons heengegaan (onze excuses hiervoor natuurlijk) maar vorige week zijn de eerste finalisten van het Bols NK Flairtending bekend geworden. Deze competitie wordt als sinds 2005 georganiseerd door de Showshakers en natuurlijk was er ook dit jaar weer een voorronde en die werd gehouden in het altijd gezellige Groningen.

De voorrondes en het Bols NK flairbartending bestaat uit een amateurronde en een professionalsronde. Ondanks dit niveauverschil hanteert de jury dezelfde criteria. De bartenders worden beoordeeld op smaak, originaliteit van de cocktail, bereidingstechnieken, nauwkeurigheid, flairmoves, smoothness, expressie, showmanship en originaliteit van de flairmoves.

Bij de amateurs won André Lenes tijdens een spectaculaire voorronde. De nuchtere Fries, die voor de eerste keer zijn kunsten aan het publiek toonde, liet de jury verstelt staan. De tweede plaats ging naar de Bennie Bus en op de derde plaats eindigde Semme Bullinga. Bij de professionals won Balthazar Brey. Tweede werd Mad Voorhoeve en de derde plaats ging naar Armando Solano. Bovenstaande zes deelnemers hebben zich hiermee gekwalificeerd voor het Bols NK Flairbartending 2013 op de Horecava.

Eigenlijk hoor je natuurlijk niet over Flairtending te lezen, je wil het namelijk gewoon zien. Daarom hebben we onderstaande video voor jullie geplaatst. Hierin krijg je een kleine indruk van wat deze gasten tijdens deze voorronde allemaal hebben laten zien.

 

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!