Home / Events  / Hoogtepunten ronde 3

Hoogtepunten ronde 3

banner

Wat Ricardo Sporkslede meteen door het hele kantoor heen liet galmen toen we van start gingen met het maken van een verslagje betreffende de hoogtepunten van ronde 3 zei hij: WAAR MOETEN WE IN HEMELSNAAM BEGINNEN?! Dit geeft denk ik voldoende aan hoe aangenaam verrast we wederom waren. Graag willen we jullie daarom een idee geven van wat wij hebben mogen ervaren die 2 weken. Dit zullen we doen door middel van de hoogtepunten nader toe te lichten van onze top 4 van deze ronde.

Little Buddha (nummer 4)
De Little Buddha heeft ons meegenomen in een andere wereld, waardoor de experience meteen gemaakt was. Eerste indruk: zeer verrassend en indrukwekkend! Bij binnenkomst kreeg de jury een kaartje opgespeld met “visitors”. Wat wij zagen hadden we nooit verwacht… Little Buddha was omgetoverd tot politiebureau! Er lagen dossierdozen en losse dossiers op tafels en ook waren er folders gemaakt van verdachten om het echt te laten lijken op een politiebureau. Na een eerste uitleg werd ons verteld dat er een concept was bedacht van verdachten in combinatie met moorden die gepleegd waren, welke op een cocktail werden weerspiegeld. In elk dossier was een profiel van de verdachte te vinden die werd omschreven met leeftijd en het gehele signalement welke aansloot op de cocktail. Dus elke cocktail was een verdachte met een dossier.

Dit is natuurlijk geniaal bedacht, maar wat voor ons prioriteit had was de kwaliteit van de cocktails. We kunnen niet anders zeggen dan dat we genoten hebben van elke cocktail die wij voorgeschoteld hebben kregen:
Goede smaak, presentatie netjes en de creativiteit was keurig op pijl.

Zussen (nummer 3)
Bij binnenkomst werd al duidelijk dat Zussen gedreven bezig is met de competitie. Op elke tafel was een home-made Cointreau cocktailkaart te vinden en ook de shake bekertjes waren vertegenwoordigd. Daarnaast sprong de backbar er naar onze mening erg uit. Niet volgebouwd met Cointreau-flessen, maar heel subtiel met een perfecte lichtinval. Uiteraard is dit alles bijzaak en ging het er ook bij Zussen om dat de cocktails van de juiste kwaliteit waren, maar het is toch iets dat naar onze mening wel even vermeld mag worden. Ons werd verteld dat de zelf bedachte Cointreau Sour een hit is in Utrecht en we begrijpen waarom.
Een toegankelijke cocktail die keurig in balans is en een aparte twist geeft door de vanille. Ook de andere 2 cocktails die we hebben mogen proeven waren in 1 woord: uitstekend!

In Utrecht zijn we meer dan aangenaam verrast tijdens deze 3e ronde. Helaas voor Zussen was het nét niet voldoende voor een finaleplek, omdat Little Buddha over de gehele competitie gezien iets constanter is geweest. Toch willen we benadrukken dat Utrecht zichzelf in de handjes kan knijpen met een cocktailbar als Zussen. Ga zo door mannen!

Door 74 (nummer 2):
Op de Reguliers Dwarsstraat ligt de focus altijd al op kwaliteit en originaliteit en daar zijn ze niet van afgeweken tijdens deze 3e ronde. Weinig poespas eromheen en dus gewoon: perfecte cocktails!
We startten met de “Ripping of the baker”. Deze cocktail is gecreëerd door Remco Babay en een twist op een cocktail van Charles Baker Jr.(1939). Vandaar de naam: The Ripping of the Baker. Deze cocktail werd geserveerd in een bevroren coupe met een dikke schuimlaag van eiwit. Fantastisch in balans en een goede mix van de Cointreau en gin.

Daarna was de “From Angers with Love” aan de beurt. Deze cocktail werd geserveerd in een theeglas van de Trans Siberia Express. Een variant op een Ramos Fizz (ook wel een New Orleans Fiiz genoemd). Een echte variant op de Ramos Fizz, één van dé iconen in onze klassieke cocktail categorieën. Goed bedacht, goed uitgevoerd. Zoals wij ze graag drinken.

Last but not least: The Ramady

½ shot Cointreau, 1 ½ shot Plymouth Gin, ½ shot citroensap, ¼ shot passievrucht siroop, Cardamon Bitters en gemuddelde jeneverbes. Hele mooie bedachte signature cocktail maar als we extreem kritisch zijn: de gemuddelde jeneverbes overheerste iets teveel. Verder kunnen we alleen maar zeggen dat we weer ontzettend hebben genoten van de cocktails van Timo en zijn team en ook voor hun: Proficiat met jullie finaleplek en heel veel succes 6 september!

MOMO (winnaar ronde 3):
We hebben het al benoemd in de post met de bekendmaking van de finalisten en de winnaar van ronde 3, maar uiteraard willen we ook nog het één en ander kwijt over onze ervaring bij MOMO.

Zoals bij iedereen al bekend hebben de heren een virtuele reis gemaakt door de wereld genaamd: The Traveling Cointreaulogist; knipoog naar The Traveling Mixologist. Om hierop voort te borduren heeft MOMO de jury ook mee op reis genomen, maar dan door Amsterdam. Er lag een rondvaartboot (!) klaar waar de jury op verwelkomd werd waarna ze achter de bar hun fenomenale presentatie van de cocktails vervolgde.
Vooral de presentatie van de “World Ladies” vonden wij uniek en vernieuwend, maar ook de andere cocktails waren van uitmuntende kwaliteit. De balans in combinatie met foodparing hebben wij nergens anders zo mogen ervaren als hier. Welgemeende complimenten voor hun!

Hiermee heeft MOMO laten zien tot de top te behoren en dus ook een plaats in de finale van de Cointreau’s Best Barteam Contest te verdienen.

Gefeliciteerd mannen en ook jullie wensen wij veel succes tijdens de grande finale! Graag willen we nog maar eens benadrukken dat we ook van de andere teams genoten hebben. Ontzettend goed gedaan! Aangezien het niveau aanzienlijk hoger lag dan we bij voorbaat hadden durven denken zou het kunnen dat een aantal teams teleurgesteld zijn betreffende hun stand op de ranglijst. Graag zien wij deze teams de volgende editie terug om te kunnen laten zien wat ze nog meer in huis hebben, want de kwaliteit is er. Daar zijn wij de afgelopen 3 maanden wel van overtuigd!