Home / Events  / Finale Disaronno The Mixing Star 2015

Finale Disaronno The Mixing Star 2015

disaronno-mixingstar2015
banner

Op maandag 1 juni 2015 vond de Nederlandse finale plaats van Disaronno The Mixing Star 2015. Sharai Rodrigues (Pressroom Amsterdam), Danil Nevsky (Tales & Spirits, Amsterdam), Michael-John Straatman (Spark Den Haag), Timo Janse (Door 74, Amsterdam), Marcel van der Ben (Behind Bars Utrecht), Daniel Lansbergen (Behind Bars), Simon Elings (Parc Breda), Thomas Datema (HPS Amsterdam), Wouter Bosch (Remise 47) en Kevin Kroon (Door 74 Amsterdam) mochten zichzelf bewijzen tijdens deze dagvullende finale bij Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.
groepsfoto

Ronde 1

Tijdens de eerste ronde mochten de finalisten hun cocktail presenteren aan een technische jury. Speciaal voor deze finale werd de Admiralty zaal van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam omgetoverd tot een ware filmset. Voordat de finalisten daadwerkelijk hun cocktail gingen presenteren aan de technische jury bestaande uit Tess Posthumus (Winnares Disaronno The Mixing Star 2013), Ingmar Voerman (Beverage journalist) en Frank Bolderman (Key Account Manager Disaronno) mochten zij zoals bij een echte filmset eerst langs de visagie.
danil-filmset
Iedere finalist kreeg 15 minuten om zijn of haar cocktail aan de jury te presenteren. Geen makkelijke taak als je je bedenkt dat je op een echte filmset bevindt met bijbehorende camera’s en studiolichten. Gelukkig konden de meeste finalisten hun zenuwen onder bedwang houden en hun cocktail met succes presenteren aan de technische jury.

Bekendmaking ‘final 5’

diner-proost
Nadat alle finalisten hun cocktail hadden gepresenteerd aan de jury was het tijd om te ontspannen bij Bridges. Daar konden de finalisten genieten van een drankje en kregen ze een heerlijk diner voorgeschoteld. Maar het diner was niet helemaal zonder spanning. Van de 10 finalisten zouden er maar 5 bartenders overblijven die door mochten naar de 2de ronde!
diner-winnaar
Niemand minder dan Carolien Spoor mocht na het voorgerecht bekendmaken wie deze 5 bartenders waren! De ‘final 5’ waren:

– Kevin Kroon
– Timo Janse
– Thomas Datema
– Michael-John Straatman
– Danil Nevsky

Ronde 2

carolien-danil
Tijdens de tweede ronde mochten de ‘final 5’ hun cocktail presenteren aan het publiek. De filmset was in een mum van tijd getransformeerd tot een club met 5 kleine barren, een Disaronno Sour bar en een DJ booth! Achter de 5 kleine barren mochten de ‘final 5’ hun signature Disaronno cocktail serveren aan het publiek in kleine tasting glazen. Niet onbelangrijk want iedereen die aanwezig was, kreeg 10 stembiljetten om op hun favoriete Disaronno cocktail te stemmen.

Nadat alle 60 aanwezigen hun stem hadden uitgebracht en de jury de stemmen had geteld was het tijd om de winnaar bekend te maken. De winnaar van Disaronno The Mixing Star 2015 is:

DANIL NEVSKY (Tales & Spirits) met zijn cocktail Piccolo Miracolo
piccolo-miracolo
Danil mag op 13 of 14 juli vertrekken naar New Orleans, waar hij samen met andere Disaronno The Mixing Star 2015 winnaars van over de hele wereld in kan checken bij Hotel Manzarin. Op 14 juli staat er een diner gepland om bij te komen van de vlucht en bij te kletsen met andere Mixing Star winnaars. Vanaf 15 juli zal de Tales of the Cocktail gekte van start gaan. De winnaars krijgen onder andere een tour door New Orleans, een spirited dinner en toegang tot verschillende Tales of the Cocktail seminars!

Wij willen Danil feliciteren met het winnen van Disaronno The Mixing Star 2015 en wensen hem heel veel plezier in New Orleans tijdens Tales of the Cocktail!

Foto’s: MingChao.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!