Home / Events  / Update: Disaronno Mixing Star 2012 | Foto’s

Update: Disaronno Mixing Star 2012 | Foto’s

disaronno-mixingstar2015
banner

De Nederlandse editie van de Disaronno Mixing Star Contest 2012 zit er weer op. Op 7 mei werd deze competitie voor de tweede maal in Nederland gehouden. Dit jaar was de Escape Deluxe in Amsterdam de locatie. Er waren 20 bartenders uitgekozen die allemaal een gooi wilden doen naar de titel van Disaronno Mixing Star Nederland 2012. De winnaar van deze ronde mag naar de finale, die op 5 juli in Berlijn wordt gehouden. De winnaar die daar uiteindelijk gekroond wordt tot de Disaronno Mixing Star, mag mee gaan spelen in een heuse Bollywood film.

Uiteraard is er geen competitie zonder een vakkundige jury. Dit jaar werden alle deelnemers beoordeeld door Nico Kager, Marian Beke en Francesco Leoni. Zij konden de deelnemers een maximaal aantal punten geven van 85. Om dit aantal punten te behalen moesten de bartenders binnen 10 minuten een Disaronno sour en hun een eigen signature cocktail voor de jury bereiden en tegelijkertijd natuurlijk ook nog een aantrekkelijke presentatie geven .

Het deelnemersveld bestond uit louter topbartenders uit Nederland waaronder Rick Hasselo, Oscar Steginga en Marcel van der Ben. Zij en alle andere bartenders waren filmster voor een dag. Ze werden in de make up gezet, moesten een interview geven en hun presentatie werd gefilmd door een complete filmcrew.

Naast de Disaronno sours moesten de deelnemers dus hun eigen signature cocktail maken en enkele recepten kun je hieronder teruglezen.

Bram Kaplan: A cocktail you can’t refuse

30 ml Disaronno
30 ml Martini Rosso
30 ml Bacardi Oakheart
30 ml Verse sinaasappelsap
3 Drops Xocolatl Mole Bitters

Shake in een met ijs gevulde shaker. Fine strain in een coupe glas en garneer met een sinaasappelschil en een klein stukje chocolade in de vorm van een kogel.

Sophia Tan: Raani Chai

20 ml Disaronno
40 ml Ketel One vodka
10 ml Tia Maria
40 ml Chai thee
5 ml Drambuie

Shake alle ingrediënten en fine strain in een coupe glas. Garnish met sinaasappelpeel en float steranijs.

Na een dag vol sterren kon er natuurlijk maar 1 echte (Mixing) Star zijn. Om het spannend te houden beginnen we met de derde plaats. Die plek was weggelegd voor Philip Huy. Tweede werd Tess Posthumus en dan natuurlijk de nummer 1. De tweede Nederlandse editie van de Disaronno Mixing Star, werd gewonnen door Sam Kingue. Hij mag, naast dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale op 5 juli in Berlijn, ook een rol gaan spelen, als bartender natuurlijk, in de nieuwe Nederlandse serie Divorce.

Natuurlijk hebben we ook nog het winnende recept van Sam voor je.


Sam Kingue: Disaronno Fiz-Flip

60 ml Disaronno
30 ml Verse sinaasappelsap
30 ml Verse citroensap
4 Drops lemon bitters
1 eiwit (vers ei)
50 ml Prosecco

Doe alle ingrediënten behalve de prosecco in een shaker en shake voor ongeveer 30 seconden (geen ijs). Doe daarna pas ijs in de shaker en shake nogmaals 30 seconden. Strain in een voorgekoeld bourgogne wijnglas en top daarna af met prosecco. Gebruik als garnering met een cape gooseberry.

Wij willen Sam van harte feliciteren en we wensen hem natuurlijk heel veel succes tijdens de finale in Berlijn. Zoals gisteren al beloofd zouden we de foto’s van de dag ook nog online zetten, zodat iedereen die er helaas niet bij kon zijn deze dag, zich toch misschien ook nog een heel klein beetje een Mixing Star kan voelen. Enjoy!

Foto’s: Gino van Meenen

[nggallery id=61]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!