Home / Events  / Diplomatico World Tournament 2013

Diplomatico World Tournament 2013

diplomatico-world-tournament
banner

Op 27 mei 2013 werd in Venezuela voor het eerst de Diplomatico World Tournament Final gehouden. In deze finale streden bartenders uit Singapore, Australie, Canada, Columbia, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Duitsland, Italie, Frankrijk, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Venezuela tegen elkaar om de titel van Diplomatico World Cocktail Champion te bemachtigen. De bartenders die meedoen met de finale hebben in hun eigen land de nationale competitie gewonnen.

Challenges

Drie dagen lang werden de bartenders onder de proef gesteld in verschillende zaken verspreid over Barquisimeto, de thuisbasis van DUSA die verantwoordelijk is voor de productie van Diplomatico rum. De finale bestond uit 4 verschillende rondes: Mystery Box Challenge, Twist on a Classic, Create a Classic en Signature Serve. Het spektakel werd begeleid door niemand minder dan Ian Burrel (Global rum ambassador)

Winnaar

De vierkoppige jury die bestond uit Ago Perrone (Connaught), Michael Mcilroy (voormalig Milk & Honey en nu mede-eigenaar van Attaboy in New York), Geoffrey Canilao (Employees Only) en Hamish Smith (Drinks International) vonden dat de Venezolaanse bartender Anthony Medina het beste presteerde.

Anthony Medina is dan ook de eerste bartender die zich Diplomatico World Cocktail Champion mag noemen.

Prijs Diplomatico World Tournament 2013

Medina viel op zijn knieën toen hij de uitslag hoorde. Iets wat wij hier in Nederland nog niet eerder hebben meegemaakt.

Naast de mooie titel en bragging rights krijgt Medina ook een cheque van $5000, hiervoor wilt hij andere cocktaillanden zoals Londen, New York en Italië bezoeken om zo op professioneel en persoonlijk gebied te groeien. “Als ik terug ben van mijn reis wil ik andere Venezolanen meer over de cocktailcultuur leren.”


De Italiaanse bartender Matteo Zamberlan greep net de titel mis en moest genoegen nemen met de tweede plek en $2500 aan prijzengeld.


De 22 jarige Australische bartender Daniel Warren mocht de derde plek op zijn naam zetten en won daarmee $1000 aan prijzengeld.


De finalisten van links naar recuts: Darren Crawford (VS), Brendan Boehning (Denemarken), Nick Nistico (VS), Matteo Zamberlan (Italie), Michael Landart (Frankrijk) Mateusz Swiercz (Duitsland), Anthony Medina (Venezuela) Daniel Warren (Australie), Jon Lister (UK) Luis Cano (Colombia), Axel Tesch (Zweden) Eugene Chua (Singapore) Jaroslav Janoušek; Miguel Angel Jimenez (Spanje), Jason Browne (Canada).

Video finale Diplomatico World Cocktail Tournament

Nederland

Ook Nederland zal de volgende editie kans krijgen om mee te doen met de Diplomatico World Tournament. Om jullie alvast te inspireren hebben we een cocktailrecept van Mads Voorhoeve:

40 ml Diplomatico Reserva
20 ml Dolin Rouge
15 ml Cherry Heering
10 ml Gran Classico Bitters

Voeg alle ingrediënten toe in een mixing glass, vul de mixing glass met ijs en stir de cocktail tot perfectie. Serveer in een voorgekoelde coupe en zest een orange zest die je tevens gebruikt als garnering.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!