Home / Events  / De winnaar van ronde 3 en de 4 finalisten zijn bekend!

De winnaar van ronde 3 en de 4 finalisten zijn bekend!

banner

Het moment is daar! De kaarten zijn definitief geschud en dus kunnen we de winnaar van de 3e ronde bekend maken. En dat is niet het enige… met deze uitslag worden ook meteen de 4 finalisten bekend van Cointreau’s Best Barteam Contest 2011!!

Zoals vorige week al vermeld hebben we wederom genoten van alles wat wij voorbij hebben zien komen. Het is natuurlijk leuk om de verschillende signature cocktails te aanschouwen op het blog, maar het is vanzelfsprekend dat we ze liever in real life bewonderen en ook proeven!
Daar heeft ons testpanel dan ook optimaal gebruik van gemaakt, maar het was natuurlijk niet alleen maar proeven en genieten. Het ging uiteraard om de smaak, maar ook de presentatie, de creativiteit en de manier van bereiden hebben wij scherp in de gaten gehouden tijdens deze allesbeslissende 3e ronde.

Hier is een winnaar uitgekomen…
(voor een verdere verdieping kun je de score progress raadplegen om te kijken waar jullie “goed” danwel “minder goed” gepresteerd hebben)

We hebben ze al telefonisch benaderd, maar hierbij willen wij MOMO feliciteren met het winnen van ronde 3!!!

Wat zij hebben laten zien is van wereldklasse! Niet alleen de cocktails waren smaakvol, creatief en professioneel, maar de hele beleving eromheen paste precies in het plaatje. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten (terugkoppelend op hun eerdere project: The Traveling Cointreaulogists) waar alles tot in de puntjes verzorgd was, maakte de visit compleet. Daarom zijn zij in onze ogen de terechte winnaar van ronde 3.

Brengt ons bij het volgende niet geheel onbelangrijke punt: De 4 finalisten! De 4 teams die deze finaleplaatsen in gaan nemen zijn (kleine tromroffel): Door 74, Zeezicht, Little Buddha en MOMO!!!

Wat zij hebben laten zien is natuurlijk creativiteit en professionaliteit, maar wat nog veel belangrijker is: continuiteit. Door de competitie heen hebben zij continu laten zien dat ze voor de overwinning gingen en dat is ook duidelijk te zien in hun score progress. Sommige teams hebben nog een geinspireerde eindsprint getrokken, maar waren in de eerste rondes minder actief. Deze achterstand hebben ze ondanks een spetterende laatste ronde helaas niet meer kunnen goedmaken. Daarentegen waren andere deelnemers gedurende de gehele contest erg actief, maar bleken zij niet in staat de kwaliteit van de finalisten te evenaren.

We willen ieder van jullie van harte danken voor jullie inzet en hopelijk treffen we elkaar op dinsdag 6 september tijdens de Grande Finale. Deze datum is nu definitief. De finale zal plaatsvinden van 19:30 tot 23:00 uur en tijdens deze avond zullen de 4 finalisten tegen elkaar strijden voor de welbegeerde titel: Cointreau’s Best Barteam 2011. De locatie is ook al bekend, namelijk Club Air te Amsterdam.

Voor deze finale zullen jullie allen persoonlijk nog een uitnodiging ontvangen.

Nog even alles op een rijtje voor de Grande Finale:
Datum: Dinsdag 6 september
Tijd: 19:30 – 23:00 uur
Locatie: Club Air (Amstelstraat 24, Amsterdam)

Graag zien wij jullie op dinsdag 6 september tijdens de Grande Finale in Club Air.

Wij verheugen ons erop!!!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!