Home / Cointreau Rendezvous  / Contest Blog  / Cointreau Rendezvous Shake it up 2012

Cointreau Rendezvous Shake it up 2012

cointreau-angers
banner

Op maandag 17 september 2012 vond in The College Hotel te Amsterdam de vierde ronde plaats van de Cointreau Rendezvous Contest 2012 genaamd Shake It Up! Zes barteams die meededen aan deze competitie ronde streden om deze felbegeerde titel waarbij ze hun eigen Cointreau creatie moesten presenteren aan een vakjury en het publiek.

Cointreau Rendezvous teams

De zes teams die meededen aan deze ronde waren Blush, Café Café, Door 74, Feijoa, Zeezicht en Zussen. Per ronde waren er twee teams tegelijkertijd aan de slag om hun signature Cointreau cocktail te presenteren aan een vakjury. Het unieke aan deze competitie is dat het publiek ook betrokken werd en zodoende de kans kreeg om hun stem uit te brengen op zijn of haar favoriete signature Cointreau cocktail.

Jury Shake It Up 2012

De deelnemers moesten hun signature Cointreau cocktail presenteren aan niemand minder dan Nico Kager (voorzitter Nederlandse Bartenders Club), Ricardo Sporkslede (oprichter en eigenaar van The Fabulous Shaker Boys) en Sanne van den Berg (brandmanager Maxxium). Veel bartenders zouden zenuwachtig zijn om voor deze juryleden een cocktail te presenteren.

The rules

Elk barteam mocht met maximaal 4 deelnemers meedoen aan de competitie ronde waarbij zij per team 10 minuten de tijd kregen om zowel hun signature cocktail voor de vakjury alsmede 80 proefglaasjes voor het publiek te bereiden. De jury beoordeelde de deelnemers op de volgende punten: Kwaliteit en stijl, interactie met het publiek, speed & efficiency, presentatie, smaak, aroma en het gebruik van Cointreau in de cocktail.

Shake It Up 2012

De presentatie van de avond werd verzorgd door actrice Carolien Spoor die met haar charmes en presentatie talent de contest in goede banen leidde. Terwijl de teams hun signature aan het bereiden waren, stelde Carolien de teams interessante vragen over hun signature cocktail. In de eerste ronde van “Shake It Up” konden Blush en Café Café hun kunsten vertonen aan het publiek en de professionele vakjury. Zij werden gevolgd door Feijoa vs. Door 74 en Zeezicht vs. Zussen die allemaal binnen de tijd hun cocktails konden presenteren aan zowel de vakjury als het publiek. Zonder dat er sprake was van een battle voelde de opzet toch alsof de teams tegen elkaar aan het strijden waren, wat uiteindelijk zorgde voor een heerlijke sfeer en gezonde concurrentie.

De winnaar

Ondanks alle mooie creaties en super inzet van de deelnemende teams kon er maar een team met de juryprijs ervandoor gaan. Zeezicht uit Breda met hun creatie “La Cointreau chaude marriage parfait d’orange et chocolat blanche” trok uiteindelijk aan het langste eind. Zij mochten de felbegeerde Cointreau Rendezvous Shake it up 2012 beker in ontvangst nemen. Wij willen via deze weg het team van Zeezicht uit Breda nogmaals feliciteren met hun overwinning.

Naast dat er een juryprijs was, is er ook nog een publieksprijs. Hiervoor konden de aanwezigen stemmen op hun favoriete team bij de uitgang. De winnaar van de publieksprijs maken we volgende week bekend in de video die op de dag van de contest is geschoten. Houd Sensez dus in de gaten voor de video, overige foto’s, recepten en bekendmaking van de publieksprijs. Bekijk de foto’s en video waarin de publieksprijs wordt bekendgemaakt van Cointreau Rendezvous Shake It Up!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!