Home / Cointreau Best Bartender  / De teams: Quasi Molo

De teams: Quasi Molo

banner

Het einde van de interviews begint in zicht te komen. We hebben bijna alle teams de afgelopen periode aan je voorgesteld die meedoen aan ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Maar bijna is natuurlijk nog niet helemaal dus we gaan weer door met het volgende team. We reizen af naar het zuiden en wel naar Maastricht om precies te zijn. Daar staat cocktailbar Quasi Molo. Ruud van Oost (30) en Isis Gresel (25) zijn de bartenders die voor de hoofdprijs gaan tijdens deze wedstrijd. We hebben ze enkele vragen gesteld.

Hoe lang werk je al als bartender en hoe ben je erbij gekomen om dit te gaan doen?


Ruud: Ik ben 10 jaar geleden begonnen en dat was eigenlijk direct hier bij Quasi. Mijn moeder begon hiernaast met het verwezenlijken van haar droom, namelijk een echt authentiek Italiaans restaurant. Hier wilden we alles perfect hebben, eten, drinken, ambiance, gewoon alles. Met name het eten werd zo’n succes dat de bar een beetje naar de achtergrond verdween. Tot we de kans kregen om de ruimte naast het restaurant over te nemen. Dat hebben we natuurlijk gedaan en hier hebben we onze cocktailbar Quasi Molo gevestigd.


Isis: Ik sta nu vier jaar achter de bar en in die jaren heb ik ook allemaal hier gewerkt. Ik werkte eerst in het restaurantgedeelte maar ik voelde me toch altijd al meer aangetrokken tot de bar. Ze wilden hier in eerste instantie alleen maar mannelijke bartenders maar ik heb ze toch kunnen overtuigen om mij een kans te geven en zo is het voor begonnen en ik doe dit werk nog elke dag met veel plezier.

Wat is Cointreau voor jullie in drie woorden?

Sexy, tijdloos en luxe.

Wat was jullie motivatie?

Het is altijd een eer om mee te kunnen aan dit soort wedstrijden. Er doen bijna alleen maar topbarren mee, dus om daar tussen te staan is al goed. Daarnaast houdt het ons scherp. Tijdens een competitie moet je altijd je best doen, wil je zo ver mogelijk komen, dus je moet altijd alert zijn en de perfecte service geven aan je gasten. Het vraagt veel van je maar het doet je ook goed als alles dan slaagt.

Wie zien jullie als concurrentie?

Eigenlijk iedereen. Het gaat nu niet alleen maar om een individuele bartender maar, Je moet over een langere periode als team goed presteren en wie wéét welk team daar het beste in is. Daarnaast weet je ook niet waar de creativiteit eindigt bij alle teams. Er kunnen echt hele verrassende dingen uitkomen.

We zijn zeer benieuwd hoe Quasi Molo het gaat doen tijdens ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We zijn trouwens bijna door alle teams heen en de competitie gaat langzamerhand ook van start dus check Sensez regelmatig om op de hoogte te blijven van de Best Bartender contest 2011.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!