Home / Cocktail vd Maand  / Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum

barware
banner

Met het koude weer kunnen we wel wat warms gebruiken, de oplossing: Hot Buttered Rum. Het maken van een Hot Buttered Rum kan vrij ingewikkeld zijn. Het beslag kan veel ingrediënten bevatten waardoor het moeilijk is om in een bar te serveren. Echter zag ik op ‘Cocktail Spirit’ van Robert Hess een simpele versie die eigenlijk overal gemaakt kan worden.

Benodigdheden

150 ml kokend water
1 barspoon ongezouten boter
2 barspoons bruine suiker
60 ml Mount Gay Rum
vers geraspte nootmuskaat
kaneelstokje

Bereidingswijze

1) De boter en suiker toevoegen in een voorverwarmde mok.
2) Kokend water toevoegen en roeren om de boter en suiker op te lossen.
3) Rum toevoegen en nogmaals roeren.
4) Garneren met vers geraspte nootmuskaat en eventueel een stokje kaneel.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!