Home / Cocktailbars  / Eindhoven  / De MiniBar

De MiniBar

deminibar-eindhoven
banner

Laatst was ik onderweg naar Eindhoven, dus ik vroeg op Facebook wie er nog leuke cocktailbarren wist in in het zuiden. Antwoordde een vriendin van me dat ze het aan een vriend van haar had gevraagd die uit Eindhoven kwam en die zei “Cocktailbarren in Eindhoven? We drinken alleen maar BIER hier!” Het tegenovergestelde was echter waar. Naast de gevestigde Mundial en de onlangs geopende Bar East is Eindhoven een cocktailbar rijker. Nou ja, cocktailbar? Zo noemen ze zichzelf niet bij de MiniBar in Eindhoven.

Eenmaal aangekomen in Eindhoven was het nog zo’n 15 minuten lopen naar de PC Hooftstraat (zoals de incrowd het beschouwd) van het zuidelijke stadje. Na een paar terrasjes, restaurantjes, Audi’s, BMW’s en Mercedessen te zijn gepasseerd kom ik aan waar ik zijn moest en werd ik vriendelijk ontvangen door Sten vd Berg, mede eigenaar van de MiniBar.

Geen cocktailbar

Een ding viel meteen op, het was een ander interieur dan wat je van een cocktailbar verwacht. “Het is een buurtcafé die zich op goede wijnen, koffie en cocktails concentreert, de 3 speerpunten van de minibar” vertelde Sten mij. Ooit was er op deze locatie een bruin café gevestigd. Om het om te toveren tot het uiteindelijke concept is alles uit het café gesloopt om het uiteindelijke effect te bereiken (mensen die op Facebook Sten volgen hebben het waarschijnlijk nog kunnen volgen). Ik moet zeggen dat het bruin café ook daadwerkelijk weg is uit het pand en is vervangen door een gezellig en huiselijk buurtcafé.

Enne cocktails?

Zoals eerder vermeld, is de MiniBar geen cocktailbar maar ze schenken er zeker wel cocktails. Er is ook een cocktailkaart aanwezig met wat moderne en klassieke cocktails “in principe kunnen gasten alles bestellen wat ze willen aan de bar” vertelde Sten me. Ik zie bij de ingang van de bar ook een Difford’s guide liggen waar gasten in kunnen bladeren dus ik kan begrijpen dat de kaart wat kleiner is.

Het publiek

De bar is een echte buurtcafé met huiselijke sferen maar wel modern, mensen die bij de MiniBar komen zijn dan ook mensen die er wonen, werken, winkelen en langslopen en kwaliteit kunnen waarderen. “Elke zitplek in het café heeft ook een stopcontact en gratis WiFi is in het gehele pand aanwezig waardoor mensen met hun laptop binnen kunnen wandelen en zo hun mail kunnen checken, surfen, werken of gewoon hun telefoon opladen” verteld Sten me. Het interieur is dan ook huiselijk met bloemetjesbehang (maar wel modern), groene fluwelen banken, een zithoek, 2 flatscreens die kunnen draaien en natuurlijk bloemen. “Bloemen brengen sfeer en leven in een zaak” zegt Sten er heel mannelijk bij.

Het buurtcafé aspect viel me tijdens het gesprek met Sten ook erg op. De bar was nog gesloten tot 16.00 maar mensen die langsliepen kwamen binnen, namen een kijkje, zeiden hallo en waren zeer enthousiast.

Cocktailcultuur

Hoewel veel van ons Manhattan’s, Old Fashioned’s, Negroni’s en Dry Martini’s als de normaalste zaak zien van de wereld is echter niet elk smaakpalet er klaar voor. In de MiniBar worden daarom ook veel bekende cocktail geschonken, mensen bestellen immers wat ze kennen en toegankelijk is. Maar Sten zegt er wel bij dat hij de gast probeert te laten zien dat er meer is dan een merk “Als iemand zijn tweede Mojito besteld, vraag ik weleens of hij een lekkere gerijpte rum wilt proberen in zijn Mojito”.

En dusss…

… is de MiniBar een concept dat past in de straat waar het is gevestigd in Eindhoven. Ze noemen het geen cocktailbar maar ik denk dat velen van ons toch wel weten dat het stiekem zo is, uiteraard omdat Mr. CocktailKing himself er staat. Het interieur is anders dan wat ik gewend ben van een cocktailbar, maar goed, het is dan ook geen cocktailbar;)

Ook de MiniBar bezoeken?


Grotere kaart weergeven

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!