Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Izakaya Amsterdam

Izakaya Amsterdam

izakaya
banner

De plekken waar je in Amsterdam kan genieten van een heerlijk hapje met een cocktailtje erbij (of in ons geval een heerlijk cocktailtje met een hapje erbij) schieten als paddenstoelen uit de grond. Een van die zaken is Izakaya in Amsterdam van horeca entrepreneur Yossi Eliyahoo (onder andere Momo en The Butcher).

Voor Izakaya Amsterdam werkte Yossi samen met binnenhuisarchitecten BK Architects die zich hebben laten inspireren door de vijf traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel met als resultaat een eenvoudig, luxe en stijlvolle uitstraling.

Izakaya in het Japans

De naam Izakaya komt, zoals je al hebt kunnen gokken, uit het Japans. In Japan is een izakaya een casual plek om na je werk een drankje te drinken, maar waar je ook kleine hapjes kan bestellen om je drankje te vergezellen. Izakaya in Japan vind zijn oorsprong in sake winkels waar gasten in de winkel konden genieten van de sake, dit zie je terug in het woord izakaya “i” (blijven) en sakaya (sake winkel). Anders dan wat we in Nederland gewend zijn wordt het eten in een izakaya gedeeld door alle gasten aan tafel.

Concept Izakaya

Dit concept zie je ook terug bij Izakaya Amsterdam waar je heerlijk kunt genieten van kleine hapjes en drankjes aan de bar of aan een tafel. Traditionele sashimi, tempura of sushi zijn op de kaart te vinden, maar de gerechten van de Robata Grill mogen er ook echt wezen. De bereidingswijze is traditioneel Japans maar de gerechten van de Robata zijn meer fusion te noemen.

Onze tip: Ga lekker aan de bar zitten met uitzicht op de open keuken, dan kan je lekker genieten van de heerlijke drankjes en hapjes en tevens meekijken in de keuken. Ook kun je de bartender vragen om advies, niet alleen wat betreft je drankje maar ook wat je erbij kan eten.


Grotere kaart weergeven

foto’s: F.E.A. Calis

Openingstijden Izakaya Amsterdam

Dagelijks van 18.00 tot laat

tel. +31 20 305 3090

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam

Sfeerimpressie openingsfeest Izakaya

RECAP GRAND OPENING IZAKAYA AMSTERDAM 2012 from Roland Pupupin on Vimeo.

 

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!