Home / Cocktailrecept  / Whisky/Whiskey  / Irish Mermaid | Een nieuwe klassieker

Irish Mermaid | Een nieuwe klassieker

irish-mermaid
banner

Jullie hebben het vast al op Facebook voorbij zien komen, de Irish Mermaid van onze vriend Max la Rocca. Een cocktail die bestaat uit Irish Whiskey, Cherry Heering, Aperol, Orgeat, Angostura bitters en een zest van sinaasappel.

Veel bartenders proberen verschillende smaakcombinaties uit om zo hun speciale cocktail te creëren. Sommigen van deze cocktails zoals de Gin Basil Smash van Joerg Meyer zijn uitgegroeid van een lokaal drankje tot een moderne klassieker.

Max probeert met zijn Irish Mermaid een moderne klassieker in de wereld te helpen door zijn recept met de bartender community te delen.

Irish Mermaid
35 ml Irish Whiskey
10 ml Cherry Heering
10 ml Aperol
5 ml Orgeat
2 dashes Angostura Bitters
Zest van een sinaasappel

Garneren met Brandied Black Cherries ingekookt in Cherry Heering

De naam Mermaid is een hommage aan de kleine zeemeermin in Kopenhagen waar de Cherry Heering oorspronkelijk vandaan komt.

Toen Max het drankje creëerde werkte hij in een bar die bekend stond om haar afternoon tea. Hij wilde graag tijdens deze uren ook graag cocktails verkopen en besloot toen de Irish Mermaid te serveren in een kristallen theepot zodat de gasten nieuwsgierig werden over de cocktails.

Na een paar maanden was dit het resultaat.

Door te spelen met de hoeveelheid Orgeat kan je dit aperitiefje transformeren tot een after dinner drink waardoor het geschikt is voor elk moment van de dag.

Wat denken jullie? Een moderne klassieker in wording?

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!