Home / Cocktailrecept  / Vesper Martini

Vesper Martini

vesper-martini
banner

Genoemd naar Vesper Lynd een personage uit Ian Fleming’s Casino Royale. James Bond stond erop dat dit drankje geshaked moest worden en prefereerde Lillet boven vermouth, bovendien wilde hij het drankje gemaakt hebben met op graan gebaseerde vodka in plaats van op aardappelen gebaseerde vodka.

De meeste bartenders zouden raar opkijken waarom er nou eigenlijk vodka toegevoegd wordt aan een op gin gebaseerde cocktail. De vodka zorgt ervoor dat de gin een stuk zachter wordt. Echter geld dit niet voor de wat zachtere gin zoals Bombay Sapphire, hierdoor krijgt het drankje een stuk minder karakter.

Glas

Martini

Benodigdheden

60 ml gin
20 ml vodka
10 ml Lillet blanc

Bereidingswijze

1) Shake en strain in een voorgekoeld martiniglas.
2) Gebruik als garnering een citroenzest

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!