Home / Cocktailrecept  / Rum  / Cocktailrecepten voor kerst

Cocktailrecepten voor kerst

acr
banner

5 Feestelijke rumcocktails voor de lange winteravonden

Het is weer tijd voor koude winteravonden, goed gezelschap, mooie muziek en een knapperend haardvuur. Het enige wat je dan nog mist is een vloeibare verlokking. Authentic Caribbean Rum heeft speciaal voor de feestdagen 4 heerlijke cocktailrecepten voor de feestdagen.

Geen 18 geen alcohol, geniet maar drink met mate

HOT BUTTERED RUM

Deze kruidige cocktail is de perfecte verwennerij voor een kille winteravond. Geniet ervan, al dan niet met Isaac Hayes op de achtergrond.

Wat heb je nodig?
30 ml donkere rum
2 kruidnagels
1 schijfje citroen
1 theelepel basterdsuiker
1/2 kopje gekookt water
1 eetlepel ongezouten roomboter
1 kaneelstokje

Hoe maak je ‘m?
Doe de rum, de kruidnagels, het schijfje citroen en de suiker in een hittebestendig glas. Bijvullen met kokend water, voeg de boter en het kaneelstokje toe, direct serveren.

EEN ACR CLASSIC

Rum & gember zijn een klassiek koppel, onmisbaar op elk feestje tijdens de lange avonden. Aanvullen met een cocktailbitter en limoen, om er net die speciale draai aan te geven.

Wat heb je nodig?
50 ml rum uit de ACR collectie
ginger ale (of gemberbier voor een extra bite)
een vleugje cocktailbitters (optioneel)
een scheutje limoen
ijs

Hoe maak je ‘m?
Giet rum over het ijs en vul af met ginger ale of gemberbier. Voeg een vleugje cocktailbitters toe en een scheutje limoen. Maak het af met een stukje limoenschil in je glas.

HOT & SWEET

Ben je een zoetekauw? Dan heb je op dit ultieme Rum & Hot Chocolate-winterwonderrecept gewacht. Warmer kunnen we decembernachten niet maken.

Wat heb je nodig?
Voor de warme chocolade:
60 ml rum uit de ACR collectie
160g bitterzoete, donkere chocolade
klein snufje zout
500 ml melk
1 el superfijne basterdsuiker
50 ml espresso
50 ml water

Voor de slagroom:
50 ml crème fraîche of zware slagroom
2 el melk
1 ½ theelepel superfijne basterdsuiker

Voor de geraspte chocolade:
20g bitterzoete donkere chocolade

Hoe maak je ‘m?
Doe de crème fraîche (of zware slagroom), melk en suiker in een vooraf gekoelde kom en klop deze stijf. Koel hem totdat je klaar bent om de chocolade te serveren. Hak de chocolade in stukjes en doe ze in een pan met een snufje zout en 50 ml water. Smelt de chocolade op een laag vuur; blijf roeren en zorg ervoor dat het niet verbrandt. Wanneer de chocolade glad is, roer er de melk en dan de suiker doorheen. Breng aan de kook en laat het vijf minuten op een kleine vlam doorkoken. Roer de rum en koffie erdoor en hou het nog twee minuten aan de kook. Als je klaar bent om de cocktail te serveren, giet de warme chocolademelk in koffie-likeurglazen en voeg een lepel van de opgeklopte crème fraîche toe. Maak het af met een garnering van geraspte chocolade.

WINTER PUNCH TIME

Punch werd uitgevonden voor rum. En punch is de fruitigste feestdrank, perfect voor kerst en oud en nieuw. Er zijn meer recepten voor punch dan er eilanden zijn in het Caribisch gebied; dus laat ook je eigen creativiteit een keer los op deze feestdrank. We geven je hier het klassieke ACR basisrecept. Proost.

Wat heb je nodig?
700ml Golden Rum
1 liter water
500g basterdsuiker
400 ml citroensap
1 tl cocktailbitters

Hoe maak je ‘m?
Kook water in een grote pan en los de suiker erin op. Meng de overige ingrediënten erdoor. Laten afkoelen en serveren, eventueel met een snufje nootmuskaat, in goed gezelschap. Experimenteren? Voeg er dan sap van een of meerdere fruitsoorten aan toe.

GOLD FEVER TODDY

Vervang je winterkou door de cocktailkoorts met een Gold Fever Toddy. Een warme grog, ja echt, die de kou in je lichaam verjaagt en je gehemelte kietelt. Haal het Caribische zonnetje binnen deze winter, want ‘hot is the new cold’!

Wat heb je nodig?
200 ml rum uit de ACR collectie
400 ml ginger ale
1 limoen
1 sinaasappel
1 citroen
kaneelstokjes
nootmuskaat
kruidnagels
een (thee)zeefje

Hoe maak je ‘m?
Neem een pan en doe daar 200 ml rum in, de schil van een halve limoen, de schil van 1 sinaasappel en het sap van een halve citroen. Voeg daar 400 ml ginger ale aan toe en zet de pan op een laag vuur. Let op: de inhoud mag niet koken. Roer er twee gebroken kaneelstokjes, vers gemalen nootmuskaat en drie kruidnagels doorheen. Afhankelijk van je voorkeur, kun je meer citrussap en/of kruiden toevoegen. Blijf roeren en proeven tot je tevreden bent met de ‘Toddy’. Giet de grog door een fijne zeef in een schenkkom en serveer hem in glazen met een kaneelstokje, schijfje citroen of limoen als garnering.

Geen 18 geen alcohol, geniet maar drink met mate

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!