Home / Cocktailrecept  / Rum  / Bacardi Legacy 2015 The 4 most promising cocktails

Bacardi Legacy 2015 The 4 most promising cocktails

bacardi-legacy-nl-cocktail
banner

Op 4 november 2015 stond de Bacardi Legacy Benelux Cocktail Competitie op het programma. Tijdens een spectaculaire cocktail battle in Vondelpark 3 te Amsterdam werd bepaald welke bartenders de beste signature Bacardi cocktail hadden gemaakt. Volgens de jury zaten er dit jaar zulke goede cocktails tussen dat van de 10 finalisten er niet 3 maar 4 werden geselecteerd. Zij zullen hun Legacy Cocktail professioneel en actief promoten t/m maart 2016. Van deze ‘4 most promising’ wordt er 1 gekozen die de Benelux zal vertegenwoordigen tijdens de Global Final in San Francisco, april 2016. Weten hoe je de cocktails maakt van de 4 most promising? Wij hebben de recepten voor je!

Airto Cramer – A Capella

airto-bacardi-legacy

60 ml Bacardi Carta Oro
20 ml verse citroensap
20 ml honingpollen/eucalyptus siroop 1:2
1 dash Fernet Branca
1 eiwit

Methode: Shaken met ijs en dubbel strain in coupe

Anya Lily Montague – Companion

anya-bacardi-legacy

50 ml Bacardi Carta Blanca
10 ml Noilly Prat dry vermouth
2 barspoons perenpuree
1 snufje gekneusde zwarte peper
25 ml verse citroensap
15 ml honing

Methode: Shaken met ijs en dubble strain in port glas

Filoo About – Nictyceius

filoo-bacardi-legacy

50 ml Bacardi Carta Oro
20 ml Velvet Falernum
20 ml Eau de coco
40 ml Jus de Mangoustan
2 dashes Old Fashioned Bitters
10 ml Leblon signature Merlet

Methode: Swizzle in bamboo glas

Remco Babay – Cuban Swing

remco-babay-bacardi-legacy

65 ml Bacardi Carta Blanca
25 ml verse limoensap
15 ml Amontillado Sherry (Sandeman Royal Esmeralda)
15 ml Kamillehoning (3:1 honingsiroop geïnfuseerd met 30 gram kamille)

Methode: Shaken met ijs en dubble strain in coupe

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!