Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Suissesse cocktail (Absinthe Suissesse)

Suissesse cocktail (Absinthe Suissesse)

suissesse-cocktail
banner

Als je het recept van de Suissesse cocktail bekijkt, kan je je niet voorstellen dat het lekker kan zijn. Maar als je het proeft, komen alle ingrediënten samen en ontdek je eigenlijk hoe heerlijk een drankje met 30ml Absinthe kan zijn.

Perfect Serve Barshow Amsterdam 2015

De Suissesse proefde ik voor het eerst op de Perfect Serve Barshow Amsterdam 2015, een maand geleden. Toen ik de receptuur zag, kon ik me niet voorstellen dat het lekker kon zijn. Maar bij het proeven merkte ik dat ik er helemaal naast zat. Niet alleen was de cocktail heerlijk in balans, maar het prikkelde echt mijn zintuigen door de verschillende lagen in de cocktail. De Absinthe is zacht in de cocktail met een duidelijke hint van anijs. De creme de menthe en orgeat zorgden ervoor dat deze tonen perfect werden aangevuld met een hint van munt en amandel. De room maakte het geheel af door deze smaken perfect met elkaar te verbinden.

Wanneer drink je de Suissesse?

Door de zoetheid en romigheid is de Suissesse niet het drankje dat je een hele avond kunt drinken. Ik zou het persoonlijk drinken als een digestive of zoals het ooit bedoeld was voor tijdens de brunch. Door te spelen met de creme de menthe en orgeat in het recept kan je het drankje zoeter of minder zoet maken. Door het wat zoeter te maken kan je het goed drinken als een dessert cocktail, maak het wat minder zoet voor tijdens de brunch.

Wie de Suissesse heeft bedacht is niet helemaal duidelijk, maar wel dat het zijn oorsprong vindt in New Orleans.

Recept Suissesse cocktail

Het recept zoals ik de Suissesse heb gehad tijdens Perfect Serve Barshow Amsterdam 2015

30 ml Rodnik Green
25 ml Giffard Sirop Orgeat
25 ml creme de menthe
25 ml room
1 eiwit

Shaken met ijs en finestrain in een voorgekoelde coupe of champagne flute.

Foto: Ming Chao voor Perfect Serve Barshow Amsterdam

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!