Home / Cocktailrecept  / mezcal  / Mezcal Queenspark Swizzle

Mezcal Queenspark Swizzle

mezcal-queenspark-swizzle
banner

In 1933, geïnspireerd door een reis naar de Stille Zuidzee, opende Ernest Gantt een Polynesische thema bar in Hollywood. De originele “Don de Beachcomber” werd al snel bekend voor het serveren van kleurrijke en krachtige cocktails. Hiermee startte hij een trend die zich verspreidde over de hele foodservice industrie in de Verenigde Staten.

Tiki is terug

Hoewel door de jaren ’70 deze trend van kitscherige tot smakeloos was gegaan is de Tiki cultuur helemaal terug van weggeweest. Ook door de opkomst van rum, die veelal gebruikt wordt in Tiki cocktails, heeft Tiki de weg terug naar de top gevonden. Tiki hoeft niet altijd te betekenen dat een cocktail altijd over de top is, maar het kan ook met een bepaalde klasse geserveerd worden zoals gedaan is door Wouter Bosch, Bartender in The Duchess in Amsterdam.

Naast rum zijn tequila en mezcal perfect om klassieke Tiki cocktails mee te creëren. Tiki cocktails worden vaak in extravagante porseleinen bekers geserveerd. Het ziet er fantastisch uit, maar het nadeel is dat je als gast de mooie kleuren van de cocktail niet kunt zien. En zien is beleven! Met een uitbreiding op het bestaande Tiki glaswerk introduceert Libbey het Tiki Pineapple glas in de vorm van een ananas. Tiki and the Pineapple glass are here to stay! Bekijk hier hoe Wouter Bosch van The Duchess de Mezcal Queenspark Swizzle maakt.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!