Home / Cocktailrecept  / Cachaca  / Caipirinha

Caipirinha

barware
banner

Bartenders onder elkaar zijn het vaak niet eens of het drankje met suikersiroop of suiker moeten bereiden. Bij de bereiding met suiker komen de oliën vrij van de schil van de limoen door het muddelen. Andere bartenders vinden de stukjes suiker in het drankje verschrikkelijk. Hoe dan ook is dit een heerlijk verfrissend drankje voor de zomer op basis van Cachaca.

Cachaca een drank gedistilleerd van suikerriet is de nationale drank van Brazilië. De Caipirinha’s maken ze met alle soorten fruit die ze in handen krijgen. Niet zo gek dus dat ze in Brazilië 2 miljard liter Cachaca per jaar drinken.

Glas

Tumbler

Benodigdheden
50 ml Cachaca
10 ml Suikersiroop
4 partjes limoen

Het recept dat in de video wordt getoond is als volgt: 40 ml cachaca, 4 partjes limoen en 2 schepjes fijne suiker.

Bereidingswijze

1) Muddle de limoen en suikersiroop samen in een tumbler.
2) Vul het glas voor meer dan de helft met crushed ijs en voeg de cachaca toe.
3) Roer alles om en top het af met crushed ijs.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!