Home / Cocktailrecept  / Bellini

Bellini

barware
banner

Dit drankje komt van oorsprong uit Venetie en werd bedacht door Giuseppe Cipriani in 1934. Hij gaf deze cocktail de naam Bellini, omdat het drankje roze van kleur is en een bekende schilder uit die tijd, Giovanni Bellini ook veel roze gebruikte in zijn schilderijen.

Glas

Flute

Benodigdheden

130 ml prosecco
12,5 ml perzik likeur
1/2 perzik

Bereidingswijze

1) Pureer eerst de gepelde perzik in een blender en giet dit in een champagneglas.
2) Doe daarna de creme de peche erbij en vul het glas voorzichtig roerend met Prosecco.
3) Doe als garnering een balletje perzik onderin het glas of een schijfje perzik op de rand van het glas.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!