Home / Cointreau Best Bar Team  / Tunes Bar | Creatieve ronde

Tunes Bar | Creatieve ronde

cointreau-tunes
banner

Bij Tunes Bar hebben ze de creatieve ronde van de Cointreau Best Bar Team Contest heel anders aangepakt. Zij koppelden namelijk het merk Cointreau aan hun Akasha Holistic Wellbeing Centre. Leden van Akasha hadden bij hun borrel de keuze uit verschillende Cointreau cocktails die aansluiten op de vier basiselementen die ze ook hanteren bij Akasha; water, fire, air en earth.

De earth cocktail genaamd “Guaracha” bestond uit limoen, suiker, munt, cranberry, Cointreau en frambozen vodka. Voor de fire cocktail met de naam “On Fire” gebruikten ze passievrucht coulis, donkere rum, chilisiroop en Cointreau. De air cocktail had de toepasselijke naam “Gone with the wind” met banaan, kokosmelk, witte rum en Cointreau. Tot slot was er ook nog het element water, hiervoor hadden ze heel toepasselijk de “Blue Margarita” voor bedacht dat bestond uit Tequila, Cointreau Blue Curacao, limoensap en agavesiroop.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!